Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragická noc na cestách: Čelnú zrážku neprežil 41-ročný vodič
Zdielať na

Tragická noc na cestách: Čelnú zrážku neprežil 41-ročný vodič

KYSUCKÝ LIESKOVEC / Čelnú zrážku osobného a nákladného auta na ceste prvej triedy v Kysuckom Lieskovci (okres Kysucké Nové Mesto) neprežil v noci na stredu, 19. júla, 41-ročný vodič. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

41-ročný Slavomír smeroval do Krásna nad Kysucou, podľa svedkov riskantne obiehal. "Osobné auto prešlo z doposiaľ presne nezistených príčin do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s nákladným motorovým vozidlom," informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Poliak, ktorý viezol autá a smeroval na Žilinu, nemal šancu zareagovať, keď sa v jeho jazdnom pruhu náhle objavilo auto. Nasledoval silný a ničivý náraz. Kamión zišiel z cesty do priekopy a v priekope skončilo aj osobné auto, ktoré sa ešte prevrátilo na strechu. "Žiaľ, záchranári už mužovi nedokázali pomôcť, lekár musel konštatovať smrť. Ošetrili však ďalšieho účastníka nehody, ktorý utrpel stredne ťažké poranenia a bol prevezený do nemocnice," priblížila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Slavomír to mal domov iba kúsok, no podľa svedkov mal v neprehľadnej zákrute a navyše cez plnú čiaru obiehať kolónu áut a nestihol sa zaradiť do svojho jazdného pruhu. "Príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," doplnila Šefčíková. 

Vodiča nákladného auta podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Šefčíková uviedla, že u nebohého muža bola nariadená súdna pitva. "Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa. Úsek, kde k tragédii došlo, bol hodiny uzavretý. Odťahová služba preložila autá, ktoré Poliak prevážal, a následne bol z priekopy vytiahnutý kamión aj vrak osobného auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy