Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Po riskantnom manévri nasledovala zrážka s kombajnom
Zdielať na

Po riskantnom manévri nasledovala zrážka s kombajnom

RAD / V obci Rad v časti Hrušov v Trebišovskom okrese sa zrazilo osobné auto s kombajnom. Vodič na rovnej ceste zrejme nezvládol predbiehací manéver a narazil do kolesa pracovného stroja. Z havarovaného vraku ho museli vyslobodiť hasiči.

Vodič golfu podľa polície predbiehal kolónu vozidiel. Riskantný manéver ale nestihol dokončiť. Údajne sa chcel vyhnúť autu v protismere a zabrániť tak čelnému nárazu. "Nechcel spôsobiť ďalšiemu nehodu, tak radšej sám seba obetoval a strhol volant," uviedol kamarát vodiča. "Neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a s autom narazil do obilného kombajnu, ktorý išiel v tom istom smere jazdy," priblížila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Silný náraz vozidlo odhodil mimo cesty. Vodičovi, ktorý sa v aute viezol sám, museli prísť na pomoc hasiči. "V motorovom vozidle bola zakliesnená osoba, ktorú sme vybrali pomocou hydraulického zariadenia a odovzdali do opatery RZP," informoval Otto Kišš, veliteľ zásahu HaZZ Kráľovský Chlmec. 

Takto skončilo auto, ktorého vodič pravdepodobne nezvládol predbiehací manéver. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice. "Nič také zlé mu nie je, akurát ruku má trošku buchnutú a viac nič. Ale ešte nevie rozprávať, lebo je v šoku," opísal príbuzný vodiča.

"Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila," uviedla Ivanová. Vodičova riskantná jazda sa našťastie zaobišla bez vážnejších zranení. Presné okolnosti, za akých k nehode došlo, už vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy