Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hra pri zastávke sa skončila nešťastím. 8-ročného chlapca zrazilo auto
Zdielať na

Hra pri zastávke sa skončila nešťastím. 8-ročného chlapca zrazilo auto

MARKOVCE / 8-ročného Nikolasa zrazilo v obci Markovce osobné auto. So svojím bratom sa hral pri zastávke, keď náhle vbehol vodičovi do dráhy. Ten rýchlo strhol volant, no zrážke už zabrániť nevedel. Chlapec skončil v nemocnici s ťažšími zraneniami.

"Spoza zastávky vybehol a rovno pod auto," opísal vodič auta. Dvaja malí súrodenci sa hrali pri zastávke, keď sa Nikolas odrazu rozbehol priamo pod idúce auto. Jeho brat sa ho ešte snažil zastaviť, no márne. Vodič aj napriek snahe už nestihol zareagovať a chlapca zachytil prednou časťou auta. "Chcel som sa mu vyhnúť, do protismeru som išiel, ale nedalo sa, lebo on bežal," opísal vodič. "Počas jazdy sa vodič dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a narazil do maloletého chodca, ktorý začal náhle prebehovať cez cestu spoza autobusovej zastávky," uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Chlapec zostal po zrážke ležať na zemi

Podľa svedkov bol pri vedomí, no veľmi plakal. Vodič mu ihneď pribehol na pomoc. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo dieťa zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 42 dní," vysvetlila Ivanová. Policajti vodičovi alkohol v dychu nezistili a v prípade začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Presné okolnosti nehody vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy