Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Z Dunaja vytiahli telo nemeckého dôchodcu. Prevrátil sa s kajakom
Zdielať na

Z Dunaja vytiahli telo nemeckého dôchodcu. Prevrátil sa s kajakom

BRATISLAVA / Tragédia na Dunaji. Dôchodca mal v pláne preplávať stovky, ba priam tisícky kilometrov na kajaku. Vyrazil z Nemecka, no jeho cesta skončila v Bratislave. S kajakom sa prevrátil a utopil sa.

Rekreanti, ktorí sa v popoludňajších hodinách plavili po Dunaji, si všimli na hladine prevrátený kajak. "Niečo pred jednou sme videli, ja osobne som videl nejaký čln - kajak, asi v tých miestach, ktorý bol opačne otočený. Kolegovi som akurát hovoril, že kajak je naopak otočený. Po chvíľke dorazili záchranné zložky policajti a hasiči po vode," priblížil svedok rybár. "Včera krátko pred 14.00 hod boli policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II vyslaní k nálezu tela muža bez známok života, ktoré bolo spozorované v rieke Dunaj. Po vytiahnutí tela z vody bolo zistené, že sa jedná o 82-ročného občana Nemecka," uviedla Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Podľa informácií TV JOJ, muž sa plavil z rodnej krajiny a mal v pláne splaviť celý Dunaj. Nebohý Nemec mal byť dlhoročný profesionál, ktorú sa na cestu zodpovedne prichystal. "Odchytili ten čln a my sme nevedeli, že či tam je nejaký človek, ale už sme videli, že vyťahovali hák vylovovací a s tým hákom asi zachytili aj toho človeka. Pádla som videl asi o sto metrov vedľa," dodal svedok. "Žiaľ muž bol mŕtvy, záchranári mu už nedokázali pomôcť," poznamenala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska.

Podľa informácií TV JOJ, muž bol mŕtvy približne 4 hodiny. Presnú príčinu smrti určí až pitva. "Nemal vestu, to sme videli, keď ho vyťahovali von z vody, ale ževraj vesta bola v kajaku. Mal tam batoh veľký, mal ho profesionálne zabalený proti vode, proti utopeniu - potopeniu. Všetky veci mal so sebou a mal ich uložené na kajaku," objasnil svedok. Medzi osobnými vecami nebohého dôchodcu bol aj mobil, v ktorom mal zaznačenú trasu, kade chcel ísť a značnú hotovosť 10 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy