Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obrovská tragédia. Vodič narazil do cyklistov, dvaja podľahli zraneniam
Zdielať na

Obrovská tragédia. Vodič narazil do cyklistov, dvaja podľahli zraneniam

Zdroj: TV JOJ

ÁBELOVÁ/LUČENEC / Mal to byť pre nich len ďalší výlet na bicykloch, no tento žiaľ skončil tragédiou. 41 a 53-roční kamaráti z maďarských Balašských Ďarmot sa už domov nikdy nevrátia. Na Slovensku do nich narazilo osobné auto. Zranenia boli také vážne, že zomreli na mieste. Ich tretí kamarát mal šťastie, že za nimi na bicykli zaostával.

Keď na operačnom stredisku prijali informáciu, že na abelovských lazoch došlo ku zrážke auta a dvoch cyklistov, na miesto okamžite vyslali nielen pozemných, ale aj leteckých záchranárov. "Na miesto prišli ako prví príslušníci z hasičskej stanice Detva, na mieste sa už nachádzala zdravotná záchranná služby ako aj vrtuľník," uviedol Radovan Vančo, riadiaci dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Lučenci.

Ani jednému z mužov už zdravotníci žiaľ pomôcť nevedeli. "Utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli," ozrejmila Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Cyklisti schádzali z kopca, vodič jazdil opačným smerom. "Oni išli rýchlo z toho kopca, on išiel rýchlo, no a proste sa už nemohli vyhnúť. V tej neprehľadnej zákrute," priblížil Jaroslav Maslen, starosta Ábelovej.

Predok auta je zdemolovaný tak, akoby sa zrazil s iným autom. Polovicu jedného z bicyklov našli hasiči na poli. "To bola sekunda, to bola fakt sekunda. Jeden išiel po jednej strane, druhý po druhej strane. Viem, že zatiahol ručnú. Robil, čo mohol," poznamenal spolujazdec.

Ako to presne bolo a kto je v tomto prípade vinníkom, budú ďalej vyšetrovať. 35-ročný vodič nenafúkal, no podľa zdroja TV JOJ má zadržaný VP. V prípade nebohých mužov malo ísť o skúsených cyklistov. Ročne jazdia 10 až 15-tisíc kilometrov. Povedal nám to ich tretí kamarát, ktorý sa opozdil a na miesto nešťastia prišiel asi o 2 minúty neskôr. "Všetky bližšie okolnosti, ako aj príčina nehody sú predmetom jej vyšetrovania. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy," dodala Kováčiková.

Cesta na tomto mieste bola dlhé roky samá jama, teraz je už ale zrekonštruovaná, čo všetkých láka ku rýchlej jazde. "Budeme sa snažiť vybaviť zníženie rýchlosti, lebo je to nebezpečné teraz," doplnil na záver Maslen.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy