Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lásku vystriedalo násilie: Mlátil ju do tváre a nebolo to prvýkrát
Zdielať na

Lásku vystriedalo násilie: Mlátil ju do tváre a nebolo to prvýkrát

BARDEJOV / Cudzinec dlhodobo žijúci na Slovensku surovo napadol svoju družku, s ktorou žil niekoľko rokov. Okrem toho jej aj vulgárne nadával. Navyše svoju partnerku nenapadol prvýkrát. Po poslednom útoku ho z bytu odviedli policajti.

Dráma medzi ženou a jej partnerom z cudziny sa odohrala na jednom z bardejovských sídlisk. Muža, ktorý na ženu fyzicky zaútočil, odviedli v putách policajti. "Ženu sotil do hrudníka v dôsledku čoho spadla na zem, kde ju muž opakovane oboma rukami udieral do tváre," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Podľa zistení polície utrpela viacero zranení. Ona sama však tvrdí, že to nie je nič vážne. Navyše to nebolo po prvý raz, čo na ňu jej partner, s ktorým žila pod jednou strechou, fyzicky zaútočil. Stalo sa to už aj v minulosti, najmä keď bol pod vplyvom alkoholu. "48-ročný muž bol na základe dôkaznej situácie obvinený z trestného činu ublíženia na zdraví," dodala polícia.

Súd rozhodol o jeho prepustení

Zadržaného muža predviedla policajná eskorta pred súd. Ten rozhodol o jeho prepustení na slobodu. "Sudca pre prípravné konanie nahradil väzbu dohľadom mediačného a probačného úradníka, zároveň mu nariadil kontrolu technickými prostriedkami," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Anna Kolářová.

Okrem monitorovacieho náramku bude súd kontrolovať aj jeho požívanie alkoholu. Práve ten mal byť podľa napadnutej ženy spúšťačom jeho agresívneho správania. K žene, ktorú napadol, sa po prepustení nesmie ani priblížiť. "Zákaz priblížiť sa k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov a zákaz zdržiavať sa v mieste jej obydlia," dodala Kolářová. 

Ak ste sami obeťou domáceho násilia alebo poznáte ženu, ktorá násilie od partnera zažíva, kontaktujte NON-STOP linku prvej pomoci. Vaša pomoc dokáže zachrániť život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy