Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nechcela mu vrátiť 15 eur, tak ju brutálne zavraždil. Matej si vypočul trest
Zdielať na

Nechcela mu vrátiť 15 eur, tak ju brutálne zavraždil. Matej si vypočul trest

PLEVNÍK / Pred sudkyňu Okresného súdu v Trenčíne si sadol 28-ročný Matej, ktorý mal surovým a trýznivým spôsobom pripraviť o život bezdomovkyňu. Napriek tomu, že muž na súde povedal, že vraždiť nechcel, urobil prekvapujúce vyhlásenie.

​Stalo sa to pred polrokom v rodinnom dome v obci Plevník-Drienové. Policajti z Považskej Bystrice tu našli bez známok života 45-ročnú Angelu, na ktorej sa podľa ohliadajúcej lekárky páchateľ dopustil hrubého sexuálneho násilia. Z obzvlášť záväzného zločinu vraždy obvinili 28-ročného Mateja. Ten mal svoju obeť začať škrtiť po tom, ako mu nechcela vrátiť 15 eur. "Obžalovaný jej násilím vyzliekol rifle a košeľu, pričom sklonený nad poškodenou ju začal škrtiť oboma rukami okolo hrdla. Nebohá kričala, odtláčala obžalovaného, až začala chrčať," opísala sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne"Bol som nad výraznú mieru pod vplyvom alkoholu a konal som v absolútnom afekte a skrate," povedal na súde obžalovaný Matej.

Obžalovaný Matej na prekvapenie všetkých na začiatku pojednávania vyhlásil, že je vinný. Už o niečo vyše hodiny si tak vypočul rozsudok. "Ja som s právnou kvalifikáciou skutku nebol úplne stotožnený, ale obžalovaný urobil vyhlásenie o vine," vyjadril sa obhajca obžalovaného, Ján Kanaba ml. "Svoje konanie ľutujem, ale bohužiaľ, už sa to nedá vrátiť späť," dodal obžalovaný. "Tento čin spáchal záväznejším spôsobom konania, surovým a trýznivým spôsobom. Za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody vo výmere 17 rokov," vyhlásila sudkyňa. "Dostal trest, ktorý je podľa môjho názoru primeraný. Dostal 17 rokov, hrozilo mu 22 až 25 rokov, takže z toho dôvodu sme sa dohodli aj s klientom a odvolanie sme nenahlasovali. Myslíme si, že takto je to spravodlivé," uviedol obhajca obžalovaného. "Neviete si ani predstaviť, aké mám denne výčitky za môj skutok," vyjadril sa obžalovaný.

Sud zaradil obžalovaného do ústavu pre výkon trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia. Prokurátor bude zvažovať odvolanie v súvislosti s výškou trestu. Rozsudok tak ešte nie je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy