Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Hádka na základnej škole: Štvrták vytiahol na spolužiaka nôž
Zdielať na

Hádka na základnej škole: Štvrták vytiahol na spolužiaka nôž

PIEŠŤANY / Záver školského roka sa zmenil na drámu v jednej z piešťanských základných škôl. Podľa zistení TV JOJ došlo k hádke medzi žiakmi 4. triedy. Stalo sa to v triede počas vyučovania, kedy žiaci odovzdávali učebnice. Na mieste je reportér TV JOJ Sebastián Pavlis, ktorý zisťuje viac informácií.

Medzi dvoma štvrtákmi došlo k incidentu počas toho, ako žiaci stáli v rade pred učiteľkou. Po krátkej hádke o čo najskoršie odovzdanie kníh vytiahol jeden zo žiakov nôž a na spolužiaka zaútočil. Ten sa mu stihol vyhnúť a zakročiť tak musela učiteľka. 

"Polícia bola privolaná na jednu zo základných škôl v meste Piešťany, kde malo prísť k incidentu medzi dvoma maloletými osobami. Pri udalosti sa nikto nezranil. Polícia vyrozumela pracovníkov Sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Policajti vec preverujú v súvislosti s podozrením pre trestný čin nebezpečného vyhrážania," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antalová.

Vedenie školy je tým, čo sa stalo, otrasené. Komentovať incident nechceli. Podľa psychológa ide o ojedinelý prípad. "10-ročné dieťa nie je schopné kvôli tomu, že jeho mozog nie je ešte dostatočne vyvinutý, vyhodnocovať následky svojho správania. Teraz je to v rukách dospelých, či dokážeme podporiť tú triedu, či dokážeme pomôcť jemu," vyjadril sa psychológ Marek Madro.

Reportér TV JOJ Sebastián Pavlis sa o incidente v triede rozprával s jednou zo žiačok:

Čo sa stalo vo vašej triede ?

Išli sme sa podpisovať na učebnice, ktoré sme dostali. Spolužiaci stáli v rade, jeden z nich povedal tomu druhému, že má stáť pred ním. Ten druhý išiel zrazu k taške a povedal : "Toto si teda robiť nemal, toto si pokašľal." Vytiahol z tašky nožík, otvoril ho a išiel sa zaháňať na spolužiaka. My baby sme začali kričať, lebo sme sa strašne zľakli. Keď spolužiaka uviedla učiteľka s nožom, tak ho chytila za ruku a išla s ním do riaditeľne. Zaháňal sa aj na pani učiteľku.

Čo si ty myslíš o tom ?

Nechcem, aby k nám chodil do triedy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy