Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
NAKA zadržala podozrivého z vyhrážania sa prezidentke a exministrovi
Zdielať na

NAKA zadržala podozrivého z vyhrážania sa prezidentke a exministrovi

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Policajná razia neďaleko Bratislavy. Elitní policajti zadržali dôchodcu, ktorý mal prezidentke a bývalému ministrovi posielať výhražné listy. Pri domovej prehliadke zaistili aj zbraň a náboje. Má ísť o bývalého poľovníka.

Celú policajnú akciu odštartovali výhražné listy adresované hlave štátu Zuzane Čaputovej a exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. "NAKA Zadržala v rámci akcie Pepíno muža podozrivého zo spáchania trestného činu nebezpečné vyhrážanie," uviedla polícia.

V putách skončil starší muž

NAKA zasahovala v dome od skorého rána. Z domu odišli okolo jednej hodiny popoludní. Policajti dôchodcu Petra odviezli v putách z domu rovno na výsluch. Celý dom aj so záhradou mu prehľadali. Našli mu tam zbraň či náboje. V minulosti mal byť poľovníkom. Okrem toho mu zhabali počítač, tlačiareň či rôzne ďalšie materiály. Všetko naložili do áut a odviezli na expertízu. "Každé odhalenie nebezpečného konania, nech už je namierené voči komukoľvek, je podľa prezidentky významné nie len pre konkrétny prípad a jeho aktérov, ale má aj preventívne účinky pre celú spoločnosť. Samozrejme, v tomto konkrétnom prípade je potrebné si počkať na výsledok v podobe rozhodnutia súdu," vyjadril sa hovorca prezidentky Martin Strižinec. 

"Realita je taká, že vyhrážky smrťou alebo ublížením voči mne prichádzajú často. Myslím si, že ide o poslanie náboja v obálke. Ak ide o túto vec, tak som rád, že páchateľ bol pravdepodobne vypátraný, ale predstavoval by som si, že sa to dozviem iným spôsobom, ako z Facebooku polície," uviedol exminister Jaroslav Naď. Viacerí susedia pre TV JOJ mimo kamery povedali, že ich sused je bezproblémový a nekonfliktný. Z policajnej razie boli prekvapení. "Ja sa až tak nepoznám so susedom, ale neboli s ním žiadne problémy. Vždy, keď som kosil, som mu nosil trávu. Viem, že aj na ryby chodí," priblížil sused.

Do rodinného domu v Dunajskej lužnej musela prísť aj záchranka. Dôchodca žije v domácnosti spolu s manželkou, ktorej prišlo zle. Záchranári jej museli poskytnúť lekársku pomoc. Z domu ju nakoniec ale neodviedli. Starší pán zatiaľ obvinený nie je. To, či mu vyšetrovateľ vznesie po výsluchu obvinenie, by malo byť jasné už 28. júna.

Prednedávnom zadržali ďalšieho muža, ktorý sa mal prezidentke Čaputovej vulgárne vyhrážať na sociálnej sieti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy