Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zadržali muža, ktorý sa na sociálnej sieti vyhrážal prezidentke
Zdielať na

Zadržali muža, ktorý sa na sociálnej sieti vyhrážal prezidentke

TRNAVA / Viackrát súdne trestaného 50-ročného muža z okresu Pezinok, ktorý sa na videu vulgárne vyhrážal smrťou prezidentke Zuzane Čaputovej, poslancovi NR SR a ich rodinám, zadržala polícia v Trnave v utorok, 6. júna podvečer, v staničnom parku. Je podozrivý z trestného činu nebezpečného vyhrážania.

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Video v trvaní troch minút sa šírilo na sociálnej sieti. Polícia muža stotožnila, pri zadržaní mu namerali 0,5 promile alkoholu v krvi. "Upozorňujeme užívateľov sociálnych sietí, že aj v online svete ste rovnako trestnoprávne zodpovední za to, aké informácie zdieľate, zverejňujete a dávate na svoje profily. Polícia vie aj napriek zdanlivej anonymite vo virtuálnom svete osobu stotožniť a obviniť z trestného činu," uvádza polícia.

Podľa informácií TV JOJ ho previezli do trnavskej nemocnice. Hospitalizovať ho mali na psychiatrickom oddelení. Aj vzhľadom na tieto okolnosti, sa nemocnica k jeho stavu nevyjadruje. Ľubomír pracuje v Trnave ako čašník v jednom z pohostinstiev. Kolegovia o jeho zadržaní vedeli, no veľmi sa vyjadrovať nechceli. Videá, ale podľa ich slov, nikdy nenakrúcal v práci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy