Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zahnať sa na policajta kladivom nebol dobrý nápad. Teraz čelí obvineniu
Zdielať na

Zahnať sa na policajta kladivom nebol dobrý nápad. Teraz čelí obvineniu

Zdroj: TV JOJ

KARLOVÁ VES / Na hlasné výkriky z balkóna a silné údery v jednom z bytov upozornili na linke 158 obyvatelia bytového domu na ulici Jána Stanislava v Karlovej Vsi. 50-ročný Radovan odmietol otvoriť dvere, policajti teda zákonne vošli po svojom. Agresívny muž sa následne zahnal na policajta kladivom.

Po prijatí oznámenia boli na miesto vyslané policajné hliadky. Tie po príchode do bytového domu zistili, že nočný pokoj rušil jeden zo susedov hlučným kričaním a udieraním do steny kladivom. "Policajti opakovane rušiteľa vyzývali, aby otvoril byt. On však ich výzvy nerešpektoval a začal udierať kladivom do vchodových dverí," opísala Polícia SR – Bratislavský kraj.

Policajti sa preto rozhodli použiť ich zákonné oprávnenie, ktoré im v takomto prípade dovoľuje otvoriť byt. Po jeho otvorení a vstúpení do jeho priestorov hodil rušiteľ do jedného z policajtov kovový predmet, ktorý zasiahol policajtov hrudník. Následne policajné hliadky vyzývali agresívneho muža, aby pustil kladivo z ruky. Ten sa po výzve napriahol a kladivom sa zahnal na jedného z policajtov, ktorý sa rane vyhol.

"Po jeho ďalšom útoku bol agresívny muž obmedzený na osobnej slobode. Po vykonaní potrebných úkonov bolo zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ Bratislava IV začaté trestné stíhanie a vznesené obvinenie voči 50-ročnému Radovanovi z Bratislavy pre zločin útoku na verejného činiteľa," dodala polícia. Sudca okresného súdu rozhodol o umiestnení obvineného do väzby.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy