Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič nákladného auta dostal šmyk a skončil v priekope
Zdielať na

Vodič nákladného auta dostal šmyk a skončil v priekope

PREŠOV / Neďaleko Prešova havaroval 6. júna popoludní vodič nákladného auta. Počas dažďa dostal pravdepodobne šmyk na mokrej ceste a v hustej premávke prešiel do protismeru, kde ho nezastavili ani zvodidlá. S vozidlom sa prevrátil do priekopy pri ceste.

​Bolo krátko po daždi. Vodič nákladného auta dostal pravdepodobne šmyk. Bolo len šťastím, že na frekventovanej ceste nevrazil do nikoho v protismere. Prerazil zvodidlá pri ceste a skončil v priekope, kolesami nahor. "Havarované vozidlo sa nachádzalo mimo vozovku a prevrátené na streche," uviedla hovorkyňa KR HaZZ Prešov, Miroslava Knišová. 38-ročný vodič sa z havarovaného nákladného auta dostal sám, no bol zranený. Čakal na pomoc v húštine neďaleko vozidla. "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna," dodal hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik.

Vodiča nákladného auta sa ujali privolaní hasiči a záchranári. So zraneniami ho previezli do prešovskej nemocnice. "Zasahujúci hasiči poskytli vodičovi predlekársku prvú pomoc a havarované vozidlo zabezpečili proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín," priblížila Knišová. Havarované nákladné auto vytiahla z priekopy asistenčná služba, avšak až vo večerných hodinách, aby došlo k čo najmenším obmedzeniam v premávke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy