Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Zvrat v kauze na PPA: Päť zadržaných prepustili, vrátane Kissa a Nouzovskej
Zdielať na

Zvrat v kauze na PPA: Päť zadržaných prepustili, vrátane Kissa a Nouzovskej

BRATISLAVA / V prípade kauzy na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA) nastal zvrat. Šéfa PPA Jozefa Kissa prepustili ešte vo štvrtok, bez akéhokoľvek obvinenia. Potvrdil to jeho právny zástupca Marek Para s tým, že podozrenia voči Kissovi sa ukázali ako nepodložené. Para pôvodné podozrenia polície voči Kissovi zatiaľ podrobnejšie opisovať nechcel.

Podľa portálu tvnoviny.sk na slobodu bez obvinenia prepustili celkovo päť zadržaných osôb, medzi ktorými je okrem Kissa aj vysokopostavená úradníčka ministerstva Nouzovská. Nepreukázali sa dôvody na ich ďalšie zadržiavanie alebo vznesenie obvinenia. Informoval o tom v piatok odbor komunikácie MPRV SR. Agrorezort vyhlásil, že odmieta politikárčenie a nebude participovať na predvolebnej kampani, ktorá zúri v spoločnosti, rovnako ako odmieta aj zneužívanie rezortu na úmyselné poškodzovanie záujmov Slovenska.

Kissa zadržala polícia počas akcie s krycím názvom Tajomník. Okrem neho skončili v putách ďalší predstavitelia ministerstva pôdohospodárstva a platobnej agentúry. Polícia ich vyšetruje ako organizovanú skupinu za machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, podvody, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku či vydieranie.

Polícia zatiaľ v prípade Tajomník nikoho neobvinila a naďalej pokračujú procesné úkony. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "V prípade doposiaľ nebolo vznesené obvinenie, naďalej ale pokračujú potrebné procesné úkony, preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne podrobnejšie informácie," priblížila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy