Polojasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Pátranie po utopených rybároch pokračuje. Už lokalizovali jedného z nich
Zdielať na

Pátranie po utopených rybároch pokračuje. Už lokalizovali jedného z nich

LIPTOVSKÁ MARA / Po utopených rybároch na Liptovskej Mare začali pátrať aj dobrovoľníci zo západného Slovenska. Už v lokalizovali jedného z nich a vo štvrtok, 22. júna, po nich pátrali až do zotmenia. Na brehu stáli príbuzní oboch rybárov, pochádzali z jednej rodiny.

Od 17. júna do 19. júna intenzívne pátrali hasiči profesionáli a od 21. júna pátrajú dobrovoľníci. "Rodina pozostalých nás požiadala o súčinnosť pri pátraní, nakoľko hasičom sa po troch dňoch rybárov nepodarilo nájsť. V stredu na obed sme prišli, urobili technické záznamy a vo večerných hodinách lokalizovali jedno telo," uviedol Zoltán Nagy, dobrovoľník Špeciálnej záchrannej služby Slovakia.

​Privolali hasičov. "Bola obrovská búrka. To telo bolo na mieste, kde nebolo lokalizované," doplnil Nagy. Dobrovoľní záchranári zo západného Slovenska našli približne 100 metrov od brehu dve udice.

Našli ich na mieste, kde sa prevrátil čln. Jednu udicu vybrali z vody. Príbuzní potvrdil, že ide o udicu jedného z rybárov. "Kolega, ktorý bol na brehu, nám určil miesto, kde zakrmovali. Vedľa tej udice sme lokalizovali aj druhú udicu, ktorú sa pokúsime tiež vytiahnuť a následne sa pokúsime hľadať tie telá, ktoré by mali byť nezávisle v nejakej vzdialenosti od udíc," priblížil Nagy.

​Pátranie sťažovali aj vysoké teploty, ortuť teplomera ukazovala 35 stupňov Celzia. "Máme zábrany voči slnku, ale sami viete, že byť 12 až 15 hodín na slnku a navyše, keď sa musíte sústrediť a pozerať do monitora, je náročné," doplnil Nagy. V piatok, 23. júna, by mali pátrať aj policajní potápači.

Súvisiace články