Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prevrátil sa čln s tromi rybármi. Dve rodiny prišli o otcov
Zdielať na

Prevrátil sa čln s tromi rybármi. Dve rodiny prišli o otcov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Dve rodiny s deťmi prišli za pár minút o dvoch otcov. Na Liptovskej Mare sa v sobotu 17. júna skoro ráno prevrátil malý čln s tromi rybármi. Na breh, žiaľ, doplával len jeden z nich. Ide zrejme o prvé obete tejto letnej sezóny na vodnej nádrži.

Podľa informácií TV JOJ sa to všetko začalo tak, že 28-ročný synovec s 53-ročným strýkom vzali na čln ich kamaráta. Avšak s člnom približne 250 metrov od brehu urobili zrejme zlý manéver. "Nabrala sa im voda, všetci traja sa vyvalili. Jeden doplával na breh, dvaja to nezvládli," opísal situáciu kamarát rybárov. "V tme nevidíte nič, ja som blikal, navigoval, ešte som s nimi komunikoval. Blikačkou som im svietil, horel oheň, komunikovali sme, nezvládli to," dodal.

Na mieste nešťastia je hĺbka asi 10 metrov. Hasiči spolu s hasičskou brigádou, kde sú aj potápači, prehľadávajú Liptovskú Maru. Ich kamarát, ktorý nešťastie prežil, je na člne s rybármi a pomáhajú pomocou sonaru hľadať kamarátov.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Zuzana Šefčíková doplnila, že čln s rybármi začal asi 200 metrov od brehu naberať vodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy