Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Po zrážke skončilo jedno z áut na streche. Dve deti previezli do nemocnice
Zdielať na

Po zrážke skončilo jedno z áut na streche. Dve deti previezli do nemocnice

ZVOLEN / Vážna dopravná nehoda v centre Zvolena. Záchranné zložky pomáhali až ôsmim ľuďom. V dvoch autách, ktoré sa zrazili, sedeli dvaja dospelí a až šesť detí. Náraz bol mimoriadne silný, jedno z áut sa dokonca prevrátilo na strechu.

Zatiaľ nie je jasné, prečo sa autá zrazili, možno išlo o nepozornosť. Vodička, ktorá v aute viezla dve malé deti, vošla na hlavnú cestu bez toho, aby sa presvedčila, či neprichádza iné auto. "44-ročná vodička z nezistených príčin nedala prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ceste, a došlo k zrážke," uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Po silnom náraze sa malé auto prevrátilo na strechu a dopadlo na ďalšie zaparkované vozidlo. Stalo sa to pred zrakmi ľudí z neďalekej kaviarne, ktorí účastníkom nehody bežali na pomoc. V oboch autách sedeli malé deti. "Po príchode na miesto sa účastníci nehody nachádzali mimo vozidiel. Dokopy bolo osem účastníkov, z toho dvaja dospelí a šesť detí," priblížil Miroslav Dančo (HaZZ Zvolen). Záchranári ošetrovali viacerých zranených. Do nemocnice previezli matku s dvomi deťmi. "Dychové skúšky boli u vodičiek negatívne. Škody na autách sú odhadnuté na 15-tisíc eur a dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," vysvetlila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy