Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Muž si opravoval výfuk, spod auta už nevyšiel. Zosunulo sa zo zdviháka
Zdielať na

Muž si opravoval výfuk, spod auta už nevyšiel. Zosunulo sa zo zdviháka

ZVOLEN / Tragédia vo Zvolene. Na okraji mesta zavalilo auto staršieho muža. Podľa svedkov sa mal zosunúť zdvihák, ktorým bolo podopreté. Muž sa snažil opraviť výfuk. Na pomoc mu okamžite pribehli okolití záhradkári, ktorí auto nadvihli. Záchranári robili, čo mohli, žiaľ, zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice.

Nešťastie sa stalo v záhradkárskej oblasti vo Zvolene, muž mal opravovať svoje auto. Údajne mal pokazený výfuk, auto bolo na zdviháku. Podľa svedkov však nestálo na rovine a zrejme nebolo dostatočne zabezpečené proti posunu, lebo znenazdajky privalilo 53-ročného muža, ktorý pod ním ležal. Takto ho našli príbuzní, ktorí vyšli na dvor, keď tam bolo dlhšie podozrivo ticho. S pomocou susedov sa mu snažili pomôcť. Auto sa im podarilo nadvihnúť.

"Po príjazde jednotky sa osoba nachádzala mimo vozidla. Išlo o zavalenú osobu. Rodinní príslušníci ho stihli vytiahnuť do nášho príchodu. Po príchode začali príslušníci s resuscitáciou osoby, keďže jej stav bol vážny," vyjadril sa Miroslav Dančo z HAZZ Zvolen. V ťažkom stave ho previezli do zvolenskej nemocnice, žiaľ, zranenia boli také vážne, že im starší muž podľahol.

V prípade bola nariadená zdravotná bezpečnostná pitva a prípad je v štádiu vyšetrovania," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Okolnosti tejto tragédie vyšetrujú. Skúmať budú najmä okolnosti, za ktorých sa auto zo zdviháku zosunulo.

"Polícia vo zvolene začala trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy