Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
S migrantmi v aute unikal pred políciou. Zastavila ho až streľba
Zdielať na

S migrantmi v aute unikal pred políciou. Zastavila ho až streľba

KOMÁRNO / Dramatickú policajnú naháňačku zažili vodiči v stredu 14. júna v Komárne. Mercedes v noci nezastavil na hranici na Alžbetinom moste, a tak sa za nim vydali policajti. 23-ročný vodič z Moldavska unikal dovtedy, kým mu policajti nerozstrieľali pneumatiky. V aute vodič prevážal 9 ilegálnych migrantov.

Za volantom staršieho mercedesu s maďarskými evidenčnými číslami sedel 23-ročný občan Moldavska. Ten spoločnú slovensko-maďarskú hliadku na maďarskej strane hraničného mosta ignoroval, a tak sa do prenasledovania podozrivého auta zapojili aj ďalšie dve hliadky. 

Naháňačka nebola len v uliciach mesta, ale aj na hrádzi, kde z auta vyskočil spolujazdec z predného sedadla. Vodič unikal ďalej smerom na Hurbanovo, nezastavila ho ani služobná zbraň. Keď zo 4 pneumatík zostala celá len jedna, vyskočil z auta aj on a snažil sa ujsť policajtom po vlastných, ale neúspešne.

V zadnej časti auta sa tiesnilo 9 dospelých mužov a všetci boli zo Sýrie. "Prípad prevzali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony, aby mohol rozhodnúť o ďalšom postupe," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky.

23-ročný vodič z Moldavska tvrdil, že dostal úlohu mužov z Maďarska previezť cez most na Slovensko, a to za peniaze, ktoré mal dostať až po vykonaní práce. Doma má vraj ženu a 5-mesačného syna, ktorých zrejme tak skoro neuvidí. Pravdepodobne bude väzobne stíhaný.

Od 8. júna, kedy boli obnovené spoločné hliadky na slovensko-maďarských hraniciach, síce ilegálnych migrantov u nás výrazne neubudlo, avšak pribudol počet unikajúcich vozidiel a zadržaných prevádzačov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy