Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Konflikt znepriatelených táborov Rómov a Ukrajincov: Zasahovali policajti
Zdielať na

Konflikt znepriatelených táborov Rómov a Ukrajincov: Zasahovali policajti

BRNO / Desiatky policajtov zasahovali pri konflikte znepriatelených táborov Rómov a Ukrajincov v centre Brna. Cez víkend Ukrajinec zavraždil muža a druhého pobodal. V utorok 13. júna ho súd poslal do väzby.

Pohodovú atmosféru brnianskeho festivalu ohňostrojov zakalila vražda. Ukrajinec sa dostal v električke do konfliktu s dvoma Rómami, ktorých potom oboch pobodal. Jeden z nich na následky zranení zomrel. "Podozrivého do niekoľkých minút zadržala polícia a skončil vo väzbe," informoval Pavel Šváb, hovorca polície ČR. 

V pondelok 12. júna došlo podľa obsluhy reštaurácie k odvete. "Najprv ich bolo len pár, možno dvaja alebo traja. Odrazu sa tu zoskupilo asi 15 – 20 ľudí a bili sa medzi sebou. Zničili nám celú záhradu a poškodili aj susednú reštauráciu," opísala incident obsluha reštaurácie. 

Na miesto okamžite vyrazila aj Mestská polícia. "Strážnici po celý čas asistovali prítomným policajtom a okrem toho s nimi spolupracovali aj pri prevoze osôb," informoval Jakub Ghanem z Mestskej polície Brno.

Konflikt ešte ale neskončil, Rómovia v sobotu chystajú demonštráciu. V pohotovosti budú stovky policajtov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy