Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Záhadná smrť len 8-mesačného chlapčeka. Rodičia ho našli ráno mŕtveho v posteli
Zdielať na

Záhadná smrť len 8-mesačného chlapčeka. Rodičia ho našli ráno mŕtveho v posteli

HNÚŠTA / Polícia vyšetruje prípad iba 8-mesačného chlapčeka. Kristiána našli jeho rodičia ráno bez známok života. Či išlo o syndróm náhleho úmrtia, bude zrejmé až z výsledkov pitvy.

Nešťastie sa stalo v tejto osade za mestom Hnúšťa. To, že niekoľkomesačné bábätko nedýcha, si všimli rodičia až ráno. Krátko pred ôsmou ráno volali na 155. Na miesto prišli aj záchranári, dieťatko však podľa nášho zdroja už neoživovali. 8-mesačný Kristiánko zomrel zrejme už v noci. "Vzhľadom na citlivosť prípadu a fakt, že ide o dieťa, však viac informácií nemôžem poskytnúť," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS.

Polícia nespresnila, či malo bábätko normálnu hmotnosť a v akých podmienkach vyrastalo. Podľa informácií TV JOJ malo ležať na posteli, na ktorej spolu s ním zrejme spali aj ostatní členovia rodiny.

Či dieťatko zomrelo na syndróm náhleho úmrtia, v tejto chvíli nevie s istotou nikto povedať. Bude to jasné až po pitve. "Obhliadajúci lekár skonštatoval smrť bez vonkajších zranení," priblížila Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Medzi miestnymi osadníkmi vládla pochmúrna nálada, o prípade sa s nami rozprávať nikto nechcel. Matka nebohého chlapčeka má mať ešte ďalšie dve, alebo tri deti. "Polícia v Hnúšti začala v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy