Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kuriózny prípad: Policajti zastavili beznohého šoféra
Zdielať na

Kuriózny prípad: Policajti zastavili beznohého šoféra

MAĎARSKO / Policajti zastavili vodiča v luxusnom aute, ktorý šoféroval pomocou drevených palíc. Stalo sa to v Maďarsku. Nie je to však ojedinelý prípad, keď sa vodiči asi inšpirovali Mr. Beanom.

Pravdepodobne väčšina z vás videla vtipnú scénku s Mr. Beanom, ktorý svojským spôsobom vyriešil riadenie svojho mini autíčka. Nie je vylúčené, že sa niektorí hendikepovaní vodiči nechali inšpirovať týmto britským komikom, teda postavou, ktorú stvárňoval. Maďarskí policajti počas bežnej kontroly na diaľnici M6 neďaleko mesta Tolna zastavili tento týždeň 47-ročného vodiča. Pretože na všetkých oknách mal tmavé fólie, ktoré rovnako ako na Slovensku, ani v Maďarsku nie sú povolené.

Ale to sa však ukázalo ako najmenší problém. Keď muža požiadali, aby vystúpil odpovedal im, že nemôže, lebo nemá nohy. To by sa dalo tiež prehliadnuť, lebo pre podobne hendikepovaných ľudí existujú rôzne možnosti úpravy auta na bezpečné jazdenie. Maďarskí policajti na svojej stránke priznali, že boli zdesení, keď uvideli, ako zadržaný muž riadil auto.

Pedále ovládal dvoma asi metrovými palicami, ktoré mal ledabolo pridrôtované k brzdovému a plynovému pedálu. V šokujúcich zisteniach policajti pokračovali. Keď si od muža vypýtali vodičský preukaz, povedal, že ho nikdy nemal a má zákaz viesť motorové vozidlá. Pri následnej lustrácii zistili, že muž je trestne stíhaný v Poľsku. Skončil v policajnej cele.

S podobným prípadom sa maďarskí policajti stretli pred rokom. 71-ročný muž prišiel o pravú nohu a tak si na plynový pedál lepiacou páskou primontoval vychádzkovú palicu. Následkom jeho amatérskej a hlavne nebezpečnej úpravy bola dopravná nehoda, pri ktorej sa našťastie len ľahko zranilo 6-ročné dieťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy