Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podnikateľ obvinený z vraždy MMA zápasníka Františka Vanča chce ísť na slobodu
Zdielať na

Podnikateľ obvinený z vraždy MMA zápasníka Františka Vanča chce ísť na slobodu

PEZINOK / Nitriansky podnikateľ, ktorý má mať prsty v objednávke vraždy špičkového bojovníka Františka Vanča ešte z roku 2011, požiadal Špecializovaný trestný súd o prepustenie z väzby. NAKA ho zadržala počas akcie s krycím názvom Justícia.

Podnikateľa Jozefa poslala ešte v marci tohto roka sudkyňa Ružena Sabová do väzby preto, aby neutiekol, prípadne sa neskrýval pred orgánmi činnými v trestnom konaní. V stredu 31. mája krátko po ôsmej hodine žiadal o svoje prepustenie, aby mohol byť stíhaný na slobode.

Muža obvinili aj s ďalšími dvomi osobami z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy MMA zápasníka Františka Vanča, ktorý zomrel po strelných ranách smerovaných zo samopalu do jeho hlavy a hrudníka. Medzi mužmi, ktorí boli spočiatku najlepší kamaráti, mali však postupne vznikať nezhody.

Nitriansky podnikateľ vinu odmieta. Súd však jeho žiadosť o prepustenie z väzby zamietol. "My sme navrhovali nahradenie väzby, zárukou jednak dôveryhodnej osoby, ako aj peňažnou zárukou, písomným sľubom. Hneď sme podali po rozhodnutí ŠTS sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd," priblížila Ivana Kochanská, obhajkyňa obvineného Jozefa. "Zostáva úteková väzba, my sme ani teraz nenavrhovali rozšíriť dôvody väzby," uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

"Prípravné konanie aktuálne stále prebieha, je tam stále možnosť aj zmeny právnej kvalifikácie," doplnil Lipšic. Pri súčasnej právnej kvalifikácii hrozí Jozefovi trest odňatia slobody v trvaní od 20 až 25 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy