Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajná akcia Justícia: Padol verdikt pre údajného objednávateľa vraždy trénera
Zdielať na

Policajná akcia Justícia: Padol verdikt pre údajného objednávateľa vraždy trénera

PEZINOK / Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu rozhodla o väzobnom stíhaní pre údajného objednávateľa vraždy trénera bojových umení. Skutok sa stal pred 12 rokmi. Páchateľa, ktorý vinu odmieta, zadržala polícia vo štvrtok.

František Vančo zahynul ešte 10. júna 2011. V osudný večer bol na ceste z tréningu. V momente, keď chcel odbočiť z diaľničného obchvatu, páchatelia spustili na neho streľbu. Okolnosti jeho smrti pripomínajú mafiánsku popravu. V tom čase mal 40 rokov.

V Nitrianskom okrese vykonala NAKA policajnú akciu s krycím názvom Justícia. V rámci nej zadržala jednu osobu - Jozefa H., ktorého vyšetrovateľ obvinil spolu s ďalšími dvoma osobami z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Zadržaného Jozefa H. ako objednávateľa a Petra T. s Marekom D. ako spolupáchateľov.

Obvinený Peter T. sa v súčasnosti nachádza v zahraničí vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť. Obvinený Marek D. je dlhodobo v pátraní pre inú závažnú trestnú činnosť.

Jozef H. bude väzobne stíhaný z dôvodu úteku alebo pokračovania v trestnej činnosti. Ide o muža, ktorý si mal objednať fyzickú likvidáciu muža. Rozhodnutie ale nie je definitívne. Hlavné slovo má Najvyšší súd SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy