Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodu káže, víno pije: Psychiatrička, ktorá lieči ľudí zo závislostí od alkoholu, šoférovala na mol opitá
Zdielať na

Vodu káže, víno pije: Psychiatrička, ktorá lieči ľudí zo závislostí od alkoholu, šoférovala na mol opitá

ŽILINA / Žena si sadla za volant opitá a pritom je to odborníčka, ktorá sa zaoberá liečbou alkoholizmu či toxikománie.

Psychiatrička Ľubica pri svojej profesii veľmi dobre pozná problémy, ktoré prináša alkohol, keďže ako psychiatrička pomáha ľuďom, ktorí majú ťažkosti so závislosťou tohto druhu. A teraz ona sama porušila základné pravidlo, že pod vplyvom alkoholu človek nemá šoférovať. Nehovoriac o tom, keď je opitý.

"Bola zadržaná policajnou hliadkou o 10.11 hod.," informuje Marek Šenkár, sudca Okresného súdu v Žiline. "Počas kontroly sa vodička podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,6 promile alkoholu," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

"Išlo o osobu, ktorá zároveň vykonáva znaleckú činnosť. Je uvedená v zozname, ktorý vedie ministerstvo spravodlivosti," hovorí Šenkár. "Vodičke bola obmedzená osobná sloboda a zadržaný vodičský preukaz," informuje Kremeňová. 

Po vytriezvení ju čakalo obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Prejavila úprimnú ľútosť nad spáchaním trestného činu, priznala sa," tvrdí Šenkár. 

Hrozila jej strata slobody až na jeden rok, ale trestným rozkazom dostala podmienku. "Bol jej uložený trest odňatia slobody na 4 mesiace s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú lehotu 12 mesiacov," uviedol Šenkár. Sudca jej udelil zákaz šoférovania. "To je zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo na 36 mesiacov," dodal Šenkár. 

Avšak týmto sa jej problémy s jazdou v opitosti ešte nekončia. Predtým, ako ju zastavili policajti, stihla ťuknúť do dvoch áut. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," informuje Kremeňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy