Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodiča, ktorý zrazil dve deti, obvinili z usmrtenia. Jeho príbuzní reagujú takto
Zdielať na

Vodiča, ktorý zrazil dve deti, obvinili z usmrtenia. Jeho príbuzní reagujú takto

ZEMPLÍNSKE KOPČANY / V prípade májovej dopravnej nehody pri obci Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce, pri ktorej prišli o život dve deti, polícia obvinila 19-ročného vodiča z Michalovského okresu pre zločin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Informovala o tom polícia.

"Za tieto skutky obvinenému mladému vodičovi po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia a policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Spisový materiál s podnetom predložili prokurátorovi Okresnej prokuratúry Michalovce.

​Podľa zistení vodič (narodený v roku 2003) vozidla značky BMW, ktoré v piatok 26. mája okolo 21. hodiny viedol v smere od obce Slavkovce na obec Zemplínske Kopčany, sa počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, a približne 50 metrov od začiatku obce zrazil 2 chodcov – maloleté osoby (2011, 2008), ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu. Obe maloleté deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste dopravnej nehody podľahli.

Vodičovi príbuzní prejavili veľkú ľútosť nad tým, čo sa stalo. S rodinou obetí sa navyše dobre poznali. Vinu ale nepripisujú iba šoférovi:

​Spolujazdec z auta je stále hospitalizovaný v Michalovskej nemocnici. Podľa slov príbuzných je jeho zdravotný stav naďalej vážny. Nikolasa, ktorý je otcom troch malých detí, policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ už podal podnet aj na jeho väzobné stíhanie. Hrozí mu až desaťročný pobyt za mrežami.

Viac informácií sa dočítate tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy