Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oslava prvého svätého prijímania sa zvrhla. Lietali fľaše a spustila sa hromadná bitka
Zdielať na

Oslava prvého svätého prijímania sa zvrhla. Lietali fľaše a spustila sa hromadná bitka

LETANOVCE / Oslava po prvom svätom prijímaní sa skončila policajným zásahom. V osade Strelníky pri Letanovciach sa do seba pustili dve rodiny, bývajúce na jednej ulici. Obe sa pritom ešte počas dňa modlili v kostole. No večer v kombinácií s alkoholom, akoby na prikázania zabudli.

Keď sem dorazili policajné hliadky, na ulici našli približne 50 ľudí. Z davu tiež vyletela sklenená fľaška, ktorá mierila na policajného psovoda. Policajt, aj jeho pes sa jej našťastie uhli a tak neutrpeli pri zákroku žiadne zranenia. Celkovo sa do osady ponáhľali štyri hliadky. Hlásená bola totiž hromadná bitka. Podľa miestnych jedna rodina prišla útočiť na tú druhú."Na mojich bratov na bitku. Ale oni tam neboli. V inom dome boli, kde mala sestra druhé prijímanie, že ona ich pozvala," povedala členka napadnutej rodiny Katarína Kroščenová.

Údajných útočníkov to neodradilo. Snažili sa aj tak do malého bytu dostať."Vybili mi okná s tyčkami. Dvere mi vybili, deti tam plakali. My sme ich poprosili, aby to nespravili a aj tak to spravili. Bolo tam dieťa na posteli. Ale bohužiaľ sa mu nič nestalo, lebo som ho rýchlo odtiahla," dodala Kroščenová.

Obvoďáci, PMJčkári aj psovod museli vo vyhrotenej atmosfére použiť aj donucovacie prostriedky, k slovu sa dostal aj policajný pes. Aj vďaka tomu sa im situáciu podarilo za pár minút dostať pod kontrolu a rozhnevaných obyvateľov dostať do domovov. Podozrivého muža, ktorý po policajtovi a jeho psovi hodil fľašu, policajti spútali. "Osoba podozrivá zo spáchania tohto skutku ani na opakované výzvy policajtov, aby upustila od svojho konania, nereagovala a dala sa na útek. PMJ-čkari v spolupráci so psovodom a hliadkami spišskonovoveského obvodného oddelenia 29-ročného muža zadržali, a keďže kládol aktívny odpor, za pomoci donucovacích prostriedkov ho spacifikovali," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Muž bol podľa polície podozrivý zo spáchania priestupku proti verejnému poriadku. Odniesli ho na obvodné oddelenie. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ho však prepustili. "Na mieste bolo zistené poškodenie sklenenej výplne, ktoré policajti zadokumentovali a v súčasnej dobe vec objasňujú ako priestupok proti majetku. Iné protiprávne konanie na mieste zistené nebolo," dodala hovorkyňa Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy