Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nezmyselná smrť motorkára? Svedok opísal, čo robil krátko pred zrážkou
Zdielať na

Nezmyselná smrť motorkára? Svedok opísal, čo robil krátko pred zrážkou

TRENČIANSKA TEPLÁ / V obci Trenčianska Teplá v nedeľu dopoludnia havaroval 59-ročný motocyklista. Po tom, ako nezvládol riadenie, narazil do kovového stĺpa tak nešťastne, že zraneniam na mieste podľahol. Podľa svedkov bol vodič pod vplyvom alkoholu a počas jazdy padol viackrát. Kľúče mu vziať nestihli.

Stalo sa to na tichej slepej ulici v Trenčianskej Teplej, v časti Príles. Podľa miestnych obyvateľov mal 59-ročný Peter celé dopoludnie popíjať alkohol. Po tom, ako nasadol na svoj nový skúter, mal viackrát spadnúť. Ľudia sa mu snažili v jazde zabrániť, no muža zastavil až náraz do stĺpa. "Potom padol tuto pri „stopke“, tak ten pán chcel za ním bežať, že mu zoberie kľúče od motorky. Nestihol ho, lebo rýchlo nastúpil a už potom išiel sem a tuto to napálil," povedal svedok nehody.

"V každom prípade ten motocykel sa dostal do kontaktu s okrajom chodníka. Vodič pravdepodobne stratil rovnováhu a došlo k tomu, že došlo ku kontaktu toho človeka so stĺpom verejného osvetlenia a potom k takejto tragickej udalosti," skonštatoval Milan Holéci, znalec z odboru cestná doprava.

Muž mal podľa miestnych jazdiť asi 80-kilometrovou rýchlosťou. Po vymrštení z motocykla mal do stĺpa pouličného osvetlenia naraziť hlavou, na ktorej nemal prilbu."To ho zabilo. Nemal prilbu, však tam je na zemi nepoškvrnená, nemal prilbu a opitý bol," podotkol svedok z miesta nešťastnej udalosti.

Obyvatelia ulice a následne aj privolaní zdravotní záchranári sa ešte snažili 59-ročného muža oživiť, no ten napokon zraneniam na mieste podľahol. To, či bol motocyklista skutočne pod vplyvom alkoholu, ukážu až výsledky nariadenej pitvy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy