Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tehotnej priateľke chcel odrezať hlavu karbobrúskou. Agresor je na úteku
Zdielať na

Tehotnej priateľke chcel odrezať hlavu karbobrúskou. Agresor je na úteku

KAMIENKA / Polícia v týchto dňoch pátra po nebezpečnom mužovi z obce Kamienka, ktorý je na úteku. Je odsúdený pre násilné trestné činy a mal nastúpiť do výkonu trestu. Už pred niekoľkými rokmi dal o sebe vedieť, keď chcel tehotnej priateľke odrezať hlavu karbobrúskou. Odvtedy má ďalšiu zbierku trestných činov. V rodnej obci vystrájal tak, že dedinu museli strážiť celú noc policajti so samopalmi.

​Utekať pred spravodlivosťou sa stáva jeho štýlom. Už pred dvoma rokmi sa pred políciou skrýval. Obec vtedy strážili policajti so samopalmi, prehľadávali každú ulicu. Bezpečnostné opatrenia boli nevyhnutné, agresora sa báli všetci obyvatelia. Začalo sa to v jednom z rodinných domov v obci. Zamkol sa v ňom so ženou a hoci mala na rukách polročné dieťa, kričal, že sa odtiaľ nedostane živá. "Rýchlo som tam prišiel a počul som ju plakať a kričať o pomoc. Rozbil som okno a išiel po suseda," opísal príbuzný napadnutej ženy.

Žena, ktorú napadol, mala dobitú tvár. O surovom útoku nebola schopná hovoriť a krátko pred policajným výsluchom takmer skolabovala. "Žena mala zranenú hlavu a akútnu reakciu na stres. Záchranári ju po ošetrení transportovali do nemocnice," informovala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Jeho besnenie pokračovalo ďalej. Na viacerých domoch v obci porozbíjal okná, hádzal do nich sklenené fľaše aj kamene. Demoloval aj autá. Agresora polícia veľmi dobre pozná – ešte v roku 2013 sa vo Veľkej Británii vyhrážal tehotnej priateľke. Zapol karbobrúsku a kričal, že jej podreže krk. Počas doby, kedy žil v Británii, skončil na miestnej polícii vyše 20-krát.

Polícia agresívneho muža vtedy v krátkom čase vypátrala a obvinila z trestných činov porušovanie domovej slobody a nebezpečné vyhrážanie. Nasledovalo niekoľko súdnych pojednávaní, obvineného ale stíhali na slobode. Dalo sa preto čakať, že to využije a namiesto toho, aby nastúpil do výkonu trestu, je znova na úteku. "Polícia po 34-ročnom mužovi intenzívne pátra. Vykonávame previerky ohľadom zistenia jeho miesta pobytu a pohybu," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Agresor je hľadaný na základe vydania príkazu na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Ak by ste o hľadanom mali akékoľvek informácie, ktoré by viedli k jeho vypátraniu, oznámte to na linke 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy