Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Úrad pre dohľad zvažuje prešetrenie smrti Dana Heribana. Výsledky pitvy sú takéto
Zdielať na

Úrad pre dohľad zvažuje prešetrenie smrti Dana Heribana. Výsledky pitvy sú takéto

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V spoločnosti koluje otázka, či dostal herec a hudobník Daniel Heriban dostatočnú a správnu zdravotnú starostlivosť. Zomrel v stredu, 24. mája, teda deň po tom, čo bol v nemocnici pre bolesti chrbta. Talentovaný umelec odišiel vo veku 43 rokov.

​​Prešetrenie poskytnutej zdravotnej starostlivosti môže sám od seba vziať do rúk Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Z reakcie Úradu je zrejmé, že túto možnosť zvažuje.

"Úrad podľa ustanovenia § 43b ods. 1 písm. a) zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov môže vykonať dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj z vlastného podnetu úradu. Úrad aktuálne tento prípad posudzuje, nateraz však nemá dostatok relevantných informácií. Dôvody pre dohľad z vlastného podnetu v súčasnosti analyzujeme," uviedla pre denník Nový Čas hovorkyňa Monika Hudecová.

Podľa denníku Sme bolo už hercovo telo na pitve a príčinou smrti bola akútna disekcia aorty. Má ísť o náhle natrhnutie hlavnej tepny ľudského tela, teda tepny, ktorá vychádza zo srdca a zásobuje krvou celý organizmus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy