Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Peter surovo napadol matku s dieťaťom. Už v minulosti chcel priateľke odrezať hlavu karbobrúskou
Zdielať na

Peter surovo napadol matku s dieťaťom. Už v minulosti chcel priateľke odrezať hlavu karbobrúskou

HUMENNÉ / Celú noc sme nespali a bojíme sa tej ďalšej - to sú slová obyvateľov Kamienky pri Humennom. Peter, ktorý chcel pred rokmi odrezať hlavu tehotnej priateľke karbobrúskou, znova útočil. Tentoraz surovo napadol mladú matku s dieťaťom. Ani po 24 hodinách od útoku nikto nevie, kde sa skrýva. Obec strážili celú noc policajti so samopalmi.

Všetko sa odohralo v jednom z rodinných domov v obci. Žena mala na rukách polročné dieťa. Muž sa s ňou vo vnútri zamkol a vyhrážal sa jej zabitím.

"Som rýchlo prišiel tam a počul som ako plače a narieka, som rýchlo rozbil okno a išiel som pre suseda," opísal príbuzný napadnutej ženy. Útočník podľa svedkov vykrikoval, že z domu sa už živá von nedostane. Mladej matke sa snažili pomôcť susedia aj príbuzní. "Ja som sa ho snažil chytiť, ale už bol na druhej strane plota. Ešte chcel preskočiť naspäť ku mne, že aj mňa zabije," povedal príbuzný napadnutej ženy. Jeho besnenie pokračovalo- na viacerých domoch v obci porozbíjal okná. "My sme boli v spálni a zrazu bum, čo sa deje?," nechápali obyvatelia Kamienky. V tej chvíli už vletela do izby sklenená fľaša. Na ďalšom dome zasa rozbil útočník okná kameňom. Na jednom z áut porozbíjal zadné aj čelné sklá. V noci obec strážili policajti.

Policajti prehľadávali ulice aj okolie. Podľa miestnych sa podozrivý muž môže ukrývať v lesoch. Ľudia z Kamienky majú strach a už teraz sa obávajú ďalšej noci. Niet sa čo čudovať. Petrovo meno je dobre známe nielen slovenskej polícii. V roku 2013 sa vo Veľkej Británii vyhrážal tehotnej priateľke. Zapol karbobrúsku a kričal, že jej podreže krk. Počas doby, kedy žil v Británii skončil na miestnej polícii vyše 20 krát. Žena, ktorú napadol má dobitú tvár. O surovom útoku nebola schopná hovoriť. Krátko pred policajným výsluchom takmer skolabovala. "Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Humenné bolo začaté trestné stíhanie, vo veci prečinu porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom Nebezpečné vyhrážanie," vyjadril sa Daniel Džobanik, vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov. 

Obyvatelia obce si kladú otázku, ako je možné to, že človek, ktorý má na krku toľko závažných obvinení je stále na slobode. Vlani tento muž dokonca fyzicky napadol aj humenských policajtov priamo v služobnom aute. "Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu sa k veci nebudeme bližšie vyjadrovať, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," informoval Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy