Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Iba 23-ročný muž spadol v práci zo strechy. Pád neprežil
Zdielať na

Iba 23-ročný muž spadol v práci zo strechy. Pád neprežil

GBELY / Tragický koniec mala nehoda, ktorá sa stala v areáli bývalej tehelne v Gbeloch. Zo strechy tam spadol iba 23-ročný muž. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. Mužovi, žiaľ, pomôcť už nedokázali.

"Operačné stredisko Záchrannej služby vyslalo krátko po 9-tej hodine posádku vrtuľníkovej a pozemnej záchrannej zdravotnej služby do obce Gbely, kde došlo k pádu 23-ročného muža zo strechy z výšky asi 10 metrov, ktorý utrpel závažné poranenie hlavy a iných častí tela," informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Martin Balko. Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov bola resuscitácia na mieste neúspešná. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár.  

Na operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby zazvonil telefón krátko po deviatej ráno. K zranenému okamžite vyrazila pomoc. Muž práve pracoval na streche, keď náhle spadol z asi 10 metrovej výšky na zem. "Utrpel závažné poranenia hlavy a iných častí tela. Záchranári pacienta na mieste oživovali," informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Martin Balko.

Podľa informácií TV JOJ mal spadnúť priamo na betón. Na operačnom stredisku nič nenechali na náhodu, pomôcť mu prišli aj leteckí záchranári. "Po prílete na miesto udalosti mohol lekár leteckých záchranárov, bohužiaľ, konštatovať iba úmrtie. Zranenia, ktoré pacient utrpel, boli nezlúčiteľné so životom," hovorkyňa ATE, Zuzana Hopjaková. V areáli terajšieho kovošrotu sa vystriedalo aj niekoľko policajných hliadok, vrátane kriminalistického technika. Miesto tragédie prezreli a zdokumentovali. Privolaní bol aj obhliadajúci lekár. "Obhliadajúci lekár nakázal nariadiť súdnu pitvu. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave, Mária Linkešová. Kolegovia nebohého na tento deň tak skoro nezabudnú. Podľa svedkov z miesta nehody mali zo strechy odstraňovať azbest. Postup teraz prešetruje aj inšpektorát práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy