Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Posun v prípade dobodanej Michalovčanky: Obvinená je ďalšia osoba
Zdielať na

Posun v prípade dobodanej Michalovčanky: Obvinená je ďalšia osoba

MICHALOVCE / V prípade vraždy 46-ročnej ženy, ku ktorej došlo prvý januárový deň v Michalovciach, nastal podľa polície posun vo vyšetrovaní. Jednu osobu pritom obvinili z marenia spravodlivosti pre ovplyvňovanie svedkov.

"Vyšetrovanie tejto tragédie naďalej pokračuje rozsiahlym dokazovaním. Doposiaľ bolo zrealizovaných viac ako 20 výsluchov svedkov, poškodených, taktiež bol opakovane vypočutý obvinený," uviedla v piatok, 19. mája, košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy polícia obvinila 18-ročného Valentína H., súd rozhodol o jeho vzatí do väzby. Podľa informácii TV JOJ ide o muža, ktorý usmerňoval očitých svedkov vraždy Eriky tak aby pri výpovedi zamlčali dôležité podrobnosti. Polícia má k dispozícii video aj zvukovú nahrávku takéhoto konania.

"Získaná dôkazná situácia ale umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach vzniesť aj obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti jednej osobe (J. H.), ktorá počas vyšetrovania ovplyvňovala svedkov. V tomto prípade ale ide o počiatočnú fázu vo vyšetrovaní, preto bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť, ale urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí," konštatovala Ivanová.

Vyšetrovanie tohto skutku zatiaľ prebieha v spoločnom trestnom konaní so stíhaním Valentína pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Polícia zhromažďuje ďalšie dôkazy, ktoré sú nevyhnutné. K vražde v Michalovciach došlo ráno na Nový rok (1. 1.) tohto roku. Páchateľ ženu naháňal a viackrát bodol. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla.

Ukončenie vyšetrovania vraždy Eriky je v záverečnej fáze. Čaká sa na doručenie posledných dokumentov. Následne bude pravdepodobne podaná obžaloba na 18-ročného Valentína.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy