Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po tragickej nehode na D2 je stále v nemocnici šofér autobusu
Zdielať na

Po tragickej nehode na D2 je stále v nemocnici šofér autobusu

BRATISLAVA / Po tragickej dopravnej nehode kamióna s maďarským autobusom plným dôchodcov, je stále veľa ľudí v nemocniciach. Medzi nimi je aj vodič, ktorý pravdepodobne nehodu spôsobil. Polícia už začala trestné stíhanie.

Po vážnej dopravnej nehode na diaľnici D2 sú stále traja pacienti v kritickom stave. Podľa zatiaľ posledných informácii, ktoré má TV JOJ, to vyzerá tak, že nehodu spôsobil vodič autobusu, v ktorom sa viezli dôchodcovia. Cestovali na výlet po Česku a Nemecku. "Na veselý výlet sme sa vybrali a nakoniec som skončila tu na intenzívke. Praha, Karlove Vary, Drážďany preto som vravela, že úžasný výlet nás čakal, ale táto nehoda je veľmi smutná, ale stalo sa," povedala cestujúca z Miškolca. 

V súvislosti s dopravnou nehodou začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Vodič autobusu je stále hospitalizovaný v Bratislave. "Vodič autobusu sa nachádza v nemocnici v Ružinove a tento pacient je v tejto chvíli stabilizovaný," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. 

Po fyzickej stránke je na tom lepšie. Vzhľadom na to, že si uvedomuje následky tragickej nehody, nie je na tom dobre po psychickej stránke. Našťastie stav niektorých zranených sa zlepšil. "Dnes sme prepustili dvoch pacientov, ďalší dvaja pacienti požiadali o preloženie do Maďarska, tak v tejto chvíli sa vybavuje tento prevoz," dodala Kliská. 

Aktuálne zostáva hospitalizovaných v bratislavských nemocniciach osem pacientov. "Z toho traja sú teda vo veľmi kritickom stave a potrebujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," doplnila Kliská. Po nehode zostali v autobuse a v okolí osobné veci cestujúcich. Tí sa nám včera zdôverili, že nevedia, či sa k osobným veciam ešte niekedy dostanú. "Všetko nám tam ostalo. Všetko tam je. Od oblečenia, peniaze. Kedy to dostaneme späť to neviem. Ale vďační sme, že sa nám len toto stalo a nie viac, mohlo byť horšie," uviedol cestujúci. 

O osobné veci sa do príchodu zranených už postará maďarská strana. Škoda na autobuse bola predbežne vyčíslená na 100-tisíc eur. Polícia škodu na kamióne spolu s tovarom predbežne vyčíslila na 45-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy