Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda troch áut: Vodič, ktorý prešiel do protismeru mal pozitívny test na drogy
Zdielať na

Nehoda troch áut: Vodič, ktorý prešiel do protismeru mal pozitívny test na drogy

PODKRIVÁŇ / Na podkrivánskom kopci sa zrazili tri autá. Do protismeru prešiel vodič dodávky, ktorý sa čelne zrazil s osobným autom. Následne ho odhodilo aj do ďalšieho vozidla. Alkohol síce pred jazdou nepil, no odber moču na zistenie prítomnosti omamných látok bol u neho pozitívny.

Nehoda sa stala na úseku, kde je zákaz predbiehania a taktiež je aj tu znížená rýchlosť pre stavebné práce. Vodič dodávky tvrdí, že do protismeru prešiel preto, že mu z lesa vybehla zver. Svedkovia to ale vidia inak. "Žiadna lesná zver, ja som nevidela. Nevidela som ani srnu, ani jeleňa," povedala účastníčka nehody. 

Presné okolnosti bude zisťovať aj znalec. Podľa svedkov nezodpovedne predbiehal. "Pán obiehal na plnej čiare. Samozrejme, nemal sa kde zaradiť a narazil do auta, ktoré bolo v protismere. Išiel rýchlo, snažil sa obehnúť nejaké auto. Ja som už videla, že sa niečo deje, že už sa na mňa rúti. Ale už sa to nedalo ubrzdiť a jeho odrazilo, zobral mi celý pravý nárazník," dodala účastníčka nehody. 

Ona, aj vodič dodávky boli v poriadku, no žena za volantom služobnej toyoty sedela uväznená vo vnútri. Bola pri vedomí. "Vraveli, že má zlomený nos, že má zlomenú nohu, vnútorné zranenia zatiaľ nevedeli identifikovať," doplnila účastníčka. 

Pre zranenia dychovú skúšku vykonať nemohla. U ďalších dvoch vodičov bola negatívna. Vodiča dodávky ale policajti zobrali aj na odber biologického materiálu. "Výsledok základného vyšetrenia z moču bol pozitívny a to na benzodiazepíny a THC," uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kovačiková. Odobrali mu aj krv, ktorú zaslali na ďalšie skúmanie. Vodičský preukaz mu na mieste zadržali. K nehode sa na kameru vyjadriť nechcel.

Polícia SR - Banskobystrický kraj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy