Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia v detskom domove: Mladík zaútočil na 10 detí, dievča zomrelo
Zdielať na

Tragédia v detskom domove: Mladík zaútočil na 10 detí, dievča zomrelo

TOMISLAWICE / Pri útoku pravdepodobne nožom v detskom domove v poľskej obci Tomislawice prišlo o život 16-ročné dievča a ďalších deväť osôb utrpelo zranenia. Páchateľom je 19-ročný mladík, ktorý je zároveň bývalým partnerom obete. V stredu to uviedla miestna prokuratúra.

Útok sa odohral v utorok krátko pred polnocou. Do budovy detského domova v Tomislawiciach vstúpil 19-ročný obyvateľ blízkej obce Warta vyzbrojený ostrým, bližšie nešpecifikovaným nástrojom, ktorým zaútočil na desať ľudí. Útok neprežila 16-ročná chovankyňa domova.

Ďalších päť osôb bolo so zraneniami prevezených do nemocnice a štyroch zranených záchranári ošetrili na mieste. Páchateľ vnikol do budovy detského domova cez okno v izbe obete. Podľa agentúry PAP sa obeť a útočník poznali, keďže v minulosti tvorili pár.

Polícia zadržala mladíka hodinu po útoku v mieste jeho trvalého bydliska. Doteraz nemal záznam v registri trestov a nebol ani pod vplyvnom alkoholu. Miestna prokuratúra uviedla, že na mieste činu stále prebiehajú procesné úkony. "Toto je obrovská tragédia. Špeciálne, keď pomyslíme na to, že sa terčom stali deti, ktoré si už v minulosti prežili svoje. Vyšetrovanie útoku pokračuje. Z našej strany teraz robíme všetko preto, aby sme deťom poskytli všetku potrebnú starostlivosť. Aktuálne sú v opatere psychológov," uviedol zástupca mesta Sieradz, Mariusz Badzior.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy