Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NAKA zasahuje na colnom úrade: Vyšetrovateľ obvinil deväť osôb
Zdielať na

NAKA zasahuje na colnom úrade: Vyšetrovateľ obvinil deväť osôb

VEĽKÝ MEDER / Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje na Colnom úrade vo Veľkom Mederi. Informáciu pre TV JOJ potvrdila hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská.

Podľa informácií TV JOJ zadržala NAKA niekoľko pracovníkov Kontrolnej mobilnej skupiny stanice Colného úradu vo Veľkom Mederi. Areál úradu vo Veľkom Mederi je stále zavretý a nikoho doň nevpustia. 

Zamestnancov, ktorí mali počas dňa nastúpiť do práce, poslali domov, s tým, že si majú vybrať dovolenku alebo ísť vypomôcť na oddelenie do Dunajskej Stredy. Zásah prebiehal aj v iných mestách. Jedno z nich by mala byť Šaľa. Inšpekcia mala zasahovať aj na colnom úrade v Trnave

Ako uviedla Karolína Barinková z Prezídia Policajného zboru, NAKA zasahuje v rámci policajnej akcie s krycím názvom Mamonár. Vyšetrovateľ už obvinil deväť osôb, osem z nich zadržali počas akcie. Akciu realizovali v spolupráci s inšpekciou finančnej správy.

TV JOJ

"Príslušníci finančnej správy sú obvinení zo zločinov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a s tým súvisiacej korupcie a násilnej trestnej činnosti," uviedla Barinková. V rámci akcie vykonali aj prehliadky rôznych priestorov.

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy