Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nehoda v Banskej Bystrici: Je za ňou náhla nevoľnosť vodiča?
Zdielať na

Nehoda v Banskej Bystrici: Je za ňou náhla nevoľnosť vodiča?

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja ľudia sa zranili pri čelnej zrážke v Banskej Bystrici. 27- ročný vodič prešiel do protismeru. Podľa svedkov stratil nad autom kontrolu. Údajne malo ísť o náhlu nevoľnosť.

Po čelnej zrážke cestu v Banskej Bystrici zablokovali hasiči so záchranármi. Pomoc potrebovali muž so ženou, ktorí autá šoférovali. Pomôcť sa snažili aj ľudia, ktorí boli na ulici a nehodu videli. "Ja som ešte rozbil okno a dvere som vytrhol," opísal svedok. "Jeden z vodičov bol zakliesnený, vystrihli sme ho pomocou hydraulického náradia," vysvetlil Michal Dzúrik z HaZZ v banskej Bystrici.

Podľa svedkov išiel 27-ročný vodič zvláštne už niekoľko metrov pred zrážkou. Hovorí sa o náhlej nevoľnosti. Vracal sa z práce, keď zrazu prešiel do protismeru. Po náraze ho prevrátilo na bok a takto sa auto šmýkalo ešte niekoľko metrov. "Tričkom sme ho utierali, mal penu na ústach, úplne v kŕči bol," opísal svedok nehody. Záchranári pomáhali aj 49-ročnej vodičke druhého auta, ktorá sa tiež zranila. Obaja vodiči boli prevezení do nemocnice. "Požitie alkoholu u vodičov zistené nebolo. 27-ročnému vodičovi polícia po nehode zadržala vodičský preukaz," uviedla polícia, ktorá všetky okolnosti aj možnú príčinu nehody vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy