Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nešťastie na železničnej stanici: Pod vlak skočili naraz dvaja muži
Zdielať na

Nešťastie na železničnej stanici: Pod vlak skočili naraz dvaja muži

PIEŠŤANY / Na stanici v Piešťanoch došlo v utorok 2. mája popoludní k bizarnej situácii. Priamo na nástupišti, ku ktorému sa blížil vlak, sa rozhodli v rovnakom okamihu skončiť so životom dvaja muži. Kým jedného sa podarilo hrdinsky zachrániť, druhý také šťastie nemal.

Bolo krátko pred 16. hodinou popoludní, keď do železničnej stanice v Piešťanoch vchádzal rýchlik z Bratislavy. Priamo pred očami desiatok čakajúcich cestujúcich sa odohrala dramatická situácia. Z nástupišťa náhle zoskočil mladý muž. "Keď prichádzal vlak, on skočil do koľajiska. Každý videl, že kvôli nemu ten vlak brzdí a trúbi," uviedla svedkyňa udalosti.

Kým niektorí svedkovia odvracali zrak od blížiacej sa tragédie, jeden z mladíkov neváhal a skočil do koľajiska, aby mužovi zachránil život. Išlo o sekundy. "Stiahol ho taký mladý študent, potom sa ten vlak zastavil. Ten študent by si ozaj zaslúžil diplom, lebo hocikto by to nespravil," doplnila svedkyňa. 

Neuveriteľný sled udalostí pokračoval

Kým na jednej strane nástupišťa sa osobu podarilo zachrániť, na opačnej strane peróna pri brzdení toho istého vlaku išlo o život ďalšiemu mužovi. "Medzitým, ako zabrzdil, tak na začiatku stanice sedel vedľa dozorcu starší pán a on sa tam hodil. Teraz vyšlo najavo, že oni pod ten istý vlak chceli skočiť dvaja a jednému sa to podarilo," priblížila svedkyňa.

"Včera o 16. hodine v železničnej stanici v Piešťanoch pri vchode na koľaj č. 3 prišlo k zrazeniu osoby, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," potvrdila Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ŽSR. Ťažko zraneného muža transportovali zo železničnej stanice vrtuľníkom. Ten pristál priamo na ceste pred autobusovou zastávkou. "55-ročný muž utrpel devastačné poranenie dolnej končatiny a úraz hlavy. Po ošetrení bol umiestnený na palubu a s vážnymi zraneniami bol prevezený do nemocnice v Trnave," uviedla hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Podľa informácií TV JOJ je muž pri vedomí a mimo ohrozenia života. "Piešťanskí policajti prijali oznámenie o dvoch udalostiach, ktoré sa mali stať krátko po sebe. Oboma prípadmi sa intenzívne zaoberajú a vykonávajú vo veci prvotné úkony," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy