Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NAKA zasahuje neďaleko Bratislavy. Starostu odviedli policajti
Zdielať na

NAKA zasahuje neďaleko Bratislavy. Starostu odviedli policajti

BORINKA / V stredu, 3. mája, majú na obecnom úrade v Borinke od rána rušno. Policajti zasahujú priamo na obecnom úrade. Dôvodom má byť vyšetrovanie zneužívania právomocí verejného činiteľa. Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

Obecný úrad dnes zatvorený - takýto oznam si prečítali obyvatelia Borinky, ktorí dnes chceli využiť stránkové hodiny. Od rána tu totiž zasahovala NAKA a krátko pred poludním odviedla starostu. "Čo sa stalo? Neviem. Je mi ľúto, že ste tu toľko čakali, ale neviem," uviedol starosta Borinky Miroslav Paulen.

Zadržanie starostu podľa informácií TV JOJ súvisí s prípadom, kedy mal starosta údajne bez schvaľovania vydať povolenie na stavbu dvojdomov na začiatku obce Borinka. Tie majú byť podľa jednej strany údajne postavené v bezpečnostnom pásme plynovodu a záplavovej vody. "Samozrejme ich registrujem, keďže tu bývam, ale či sú so stavebným povolením alebo nie, to neviem," uviedol obyvateľ obce.

Hranica, v ktorej sa po novom nemá v okolí vysokotlakové potrubia plynu stavať, je 50 metrov. Údajne mali nové domy zasahovať do tohto ochranného pásma. Podľa informácií TV JOJ sú obydlia po novom meraní postavené až za hranicou pásma - takmer 62 metrov.

Obyvatelia obce o problémoch počuli, podľa niektorých môže ísť však o snahu zdiskreditovať starostu. "Vždy bol zástupcom starostu, poslancom, odkedy si ja pamätám. Takže neviem, čo sa stalo. Hovorí sa všeličo, ale to nechám na druhých aby hodnotili a vyšetrili," povedal miestny.

Návšteva polície na obecnom úrade, je podľa miestnych výsledkom boja medzi záujmovými skupinami v Borinke. Podľa informácií TV JOJ by za zásahom polície vraj mohla byť pomsta za nevyhrané voľby. Nájsť pravdu v tomot prípade má teraz za úlohu polícia. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržal starostu jednej z obcí v okrese Malacky, ktorého obvinil z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa," priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy