Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dráma na okresnom úrade: Bili sa mama, syn aj starosta a policajti
Zdielať na

Dráma na okresnom úrade: Bili sa mama, syn aj starosta a policajti

LUČENEC / Dráma na Okresnom úrade. 70-ročná dôchodkyňa udala starostu obce. Počas priestupkového konania mal syn dôchodkyne napadnúť niekoľko ľudí vrátane pracovníčky úradu a zasahujúcich policajtov.

Účastníci sa už druhýkrát stretli na okresnom úrade, aby prejednali túto vec. Konanie ale malo dramatický priebeh. Všetci už boli v miestnosti, keď mal syn navrhovateľky z ničoho nič najskôr slovne zaútočiť na starostu. "Ako sa to zomlelo, to ani neviem. Pri okne som počula krik, tak asi pravdepodobne môj syn povedal starostovi, že čo si to dovoľuje na starú ženu," uviedla obvinená žena.

Pri slovách ale nezostalo, Andrej mal potom poriadne vyvádzať. "Najskôr vyvolal konflikt verbálny, ktorý prešiel do fyzického útoku," priblížila Michaela Tablíberová, prokurátorka Okresnej prokuratúry v Lučenci. To vraj už dôchodkyňa nevidela. Tvrdila, že vyšla na chodbu. "Najprv napadol starostu, neskôr všetky zúčastnené osoby, ako aj prítomnú hliadku policajného zboru," doplnila Tablíberová s tým, že útočil najmä rukami, ale útok viedol aj ceruzkou a ostatnými predmetmi, ktoré mal pri sebe.

Svedkovia vypovedali, že sa im vyhrážal aj smrťou. Na zasahujúcich policajtov mala útočiť aj jeho mama. Obidvaja boli podľa nášho zdroja veľmi agresívni, museli ich spacifikovať. "Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil 48-ročného muža z prečinov útok na verejného činiteľa, nebezpečné vyhrážanie a výtržníctvo," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Z prečinu útoku na verejného činiteľa obvinili aj 70-ročnú dôchodkyňu. Ju stíhajú na slobode, jej syna ale zobral sudca do väzby. Vyšetrovateľ aj prokurátorka ako dôvod uviedli hrozbu, že bude pokračovať v trestnej činnosti. "Návrh bol podaný aj z dôvodu otázky ohľadom duševného stavu obvineného," priblížila Tablíberová.

Muža eskortovali do ústavu na výkon väzby. Rozhodnutie ale nie je právoplatné, bude o ňom prejednávať ešte krajský súd. Obvinený Andrej totiž voči nemu podal sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy