Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mŕtvy muž v ilegálnom hrobe: Obvinený Jozef sa postavil pred súd
Zdielať na

Mŕtvy muž v ilegálnom hrobe: Obvinený Jozef sa postavil pred súd

BRATISLAVA / Policajti v nedeľu 30. apríla priviezli na Okresný súd Bratislava III. obvineného Jozefa P. Ten má mať na svedomí smrť 42-ročného muža, ktorého telo v marci tohto roka našiel okoloidúci psičkár v ilegálnom hrobe v Bernolákove. Ku konfliktu medzi mužmi malo dôjsť ešte 17. februára, kedy obvinený udrel nebohého päsťou do tváre, následkom čoho stratil vedomie a spadol do rieky. Z nej ho obvinený vytiahol a uložil do jamy. Na ďalší deň sa na miesto vrátil, no muž nejavil známky života. Obvinený jeho telo zahrabal. TV JOJ pozná totožnosť mŕtveho, podľa informácií išlo o 42-ročného Miroslava, ktorý by deň po vražde oslávil svoje 43. narodeniny. Okresný súd Bratislava III. po necelej polhodine rozhodol, že obvinený Jozef bude stíhaný vo väzbe. Na mieste bol reportér Krimi Juraj Hajdin.

Zdroj: TV JOJ

Mŕtve telo muža bolo zahrabané v zemi asi v metrovej hĺbke. Miesto bolo zasypané hlinou, zahádzané lístím a konármi. Keď ho policajti vykopali, nemal na sebe oblečené takmer nič. Psičkár ho našiel počas večernej prechádzky úplnou náhodou. Všimol si totiž, že zo zeme trčí niečo zvláštne. Keď prišiel bližšie, zistil, že je to časť ľudského tela.

Obvinený mal 17. februára nebohého udrieť päsťou, pričom následne počas prechádzky pri povodní Malého Dunaja stratil vedomie a spadol do rieky. Obvinený ho z vody vytiahol, položil do jamy, vyzliekol a z miesta odišiel. Nasledujúci deň sa na toto miesto vrátil a 42-ročného muža, ktorý už nejavil známky života, premiestnil do inej jamy v lesnom poraste. Tam telo zahrabal. 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci vzniesol 29. apríla obvinenie zo zločinu zabitia voči 31-ročnému mužovi. "Vyšetrovanie v tomto prípade intenzívne pokračovalo a po vykonaní potrebných úkonov a zabezpečení dostatočných dôkazov vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci v tejto súvislosti obvinenie zo zločinu zabitia voči 31-ročnému Jozefovi P. z okresu Senec. Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi za toto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," uviedla polícia SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy