Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mŕtveho muža z ilegálneho hrobu v Bernolákove identifikovali. Podozrivého zadržali a obvinili
Zdielať na

Mŕtveho muža z ilegálneho hrobu v Bernolákove identifikovali. Podozrivého zadržali a obvinili

BERNOLÁKOVO / Z ilegálneho hrobu vykopali kriminalisti mŕtvolu vyzlečenú takmer donaha. Mŕtve telo si všimol psičkár, ktorý bol na prechádzke so psom. Zalarmoval políciu. Stalo sa to v marci tohto roka. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci vzniesol 29. apríla obvinenie zo zločinu zabitia voči 31-ročnému mužovi.

Mŕtve telo muža bolo zahrabané v zemi asi v metrovej hĺbke. Miesto bolo zasypané hlinou, zahádzané lístím a konármi. Keď ho policajti vykopali, nemal na sebe oblečené takmer nič. Podľa informácií TV JOJ, telo mŕtveho muža pravdepodobne v ilegálnom hrobe neležalo dlho. Telo mohlo byť zakopané v zemi niekoľko týždňov, maximálne mesiacov a bolo v rozklade. Navyše niektoré časti boli ohlodané zvieratami. Psičkár ho našiel počas večernej prechádzky úplnou náhodou. Všimol si totiž, že zo zeme trčí niečo zvláštne. Keď prišiel bližšie, zistil, že je to časť ľudského tela. Policajti miesto strážili celú noc. Na druhý deň ráno prišli vyšetrovatelia spolu s technikmi a telo nebohého vykopali.

"Vyšetrovanie v tomto prípade intenzívne pokračovalo a po vykonaní potrebných úkonov a zabezpečení dostatočných dôkazov, vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci v tejto súvislosti obvinenie zo zločinu zabitia voči 31-ročnému Jozefovi P. z okresu Senec," uviedla polícia SR na sociálnej sieti.

Obvinený mal 17. februára nebohého udrieť päsťou, pričom následne počas prechádzky pri povodní Malého Dunaja stratil vedomie a spadol do rieky. Obvinený ho z vody vytiahol, položil do jamy, vyzliekol a z miesta odišiel. Nasledujúci deň sa na toto miesto vrátil a 41-ročného muža, ktorý už nejavil známky života, premiestnil do inej jamy v lesnom poraste. Tam telo muža zahrabal. "Vykonanou pitvou tela muža bolo zistené, že jeho smrť nastala v dôsledku vnútrolebečných poranení, spôsobených úrazom hlavy. Koncom tohto týždňa policajti kriminálnej polície Jozefa zadržali a po vykonaní potrebných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi za toto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy