Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mŕtvy muž v Bernolákove. Ležal pravdepodobne v ilegálnom hrobe
Zdielať na

Mŕtvy muž v Bernolákove. Ležal pravdepodobne v ilegálnom hrobe

BERNOLÁKOVO / Otrasný nález v Bernolákove. Z ilegálneho hrobu vykopali kriminalisti mŕtvolu vyzlečenú takmer donaha. Mŕtve telo si všimol psičkár, ktorý venčil psa a ten zalarmoval políciu. Policajti miesto strážili celú noc. Prípad si v pondelok, 20. marca, prevzala kriminálka.

​Mŕtve telo bolo zahrabané v zemi asi v metrovej hĺbke. Miesto bolo zasypané hlinou, zahádzané lístím a konármi. Má ísť o muža v strednom veku. Keď ho policajti vykopali, nemal na sebe oblečené takmer nič. Bol vyzlečený a na sebe mal iba trenírky. Podľa informácií TV JOJ telo mŕtveho muža pravdepodobne v tomto ilegálnom hrobe neležalo dlho a našli ho okoloidúci psičkári.

Telo mohlo byť zakopané v zemi niekoľko týždňov, maximálne mesiacov a bolo v rozklade. Navyše niektoré časti boli ohlodané zvieratami. Psičkár ho našiel počas večernej prechádzky úplnou náhodou ešte v nedeľu večer. Všimol si totiž, že zo zeme trčí niečo zvláštne. Keď prišiel bližšie, zistil, že je to časť z ľudského tela. Policajti miesto strážili celú noc. Ráno prišli vyšetrovatelia spolu s technikmi a telo nebohého vykopali.

"Zo strany policajného vyšetrovateľa bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedol hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff. Právna kvalifikácia sa môže zmeniť už čoskoro. Vyzerá to tak, že muž totižto zomrel násilnou smrťou. Telo pred poludním z brehu Malého Dunaja odviezli na pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti. Podľa informácií TV JOJ polícia má indície, kto by mohol byť mŕtvym mužom. Všetko ale musia ešte potvrdiť testy DNA.

"Bližšie informácie vzhľadom na v súčasnosti prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné k prípadu poskytnúť," dodal Szeiff. Ako sa dostalo telo do zeme a kto ho tam prípadne zakopal, zatiaľ zostáva záhadou, ktorú musia vyšetriť policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy