Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Z Česka pricestoval na svadbu: Jeho pobyt sa skončil policajným zásahom
Zdielať na

Z Česka pricestoval na svadbu: Jeho pobyt sa skončil policajným zásahom

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Muž z Česka sa ubytoval na Spiši. Jeho pobyt sa skončil policajným zásahom. V penzióne začal poriadne vystrájať a demoloval zariadenie.

Existuje podozrenie, že Čech, ktorý sa ubytoval v spišskonovoveskom penzióne, bol pod vplyvom omamných látok. Vystrájal prevažne na chodbe. 35-ročný muž sem dorazil na svadbu, na ktorej mal byť hosťom. Tej sa už nestihol zúčastniť. Porozbíjal či poškodil viacero dverí a ich sklenené výplne, omietku, stoličky či iné vybavenie penziónu. "Podnikáme v našom penzióne 20 rokov, taký incident sme ešte nemali. Veľmi nás mrzí, čo sa tu udialo. Všetci naši ubytovaní hostia boli v bezpečí, nikomu sa nič nestalo," uviedla Kristína, majiteľka penziónu.

"Privolaná policajná hliadka podozrivého muža obmedzila na osobnej slobode na mieste činu a následne eskortovala na policajné oddelenie," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Muž tak vymenil pohodlie penziónu za nevľúdnu policajnú celu. Strávil tam zopár dní a potom sa sťahoval opäť. Sudca totiž rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Policajný technik okrem dokumentovania škôd objavil aj nelegálne látky. "Kriminalistický technik v izbe, kde bol obvinený ubytovaný, zaistil podozrivé látky, a to zelenú sušinu a bielu kryštalickú látku," doplnila Mésarová. 

Spišskonovoveský vyšetrovateľ už českého návštevníka obvinil za prečiny porušovania domovej slobody a poškodzovanie cudzej veci. Zároveň začal trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť. "Napriek ťažkej dobe, v akej žijeme, sme dostali 8-tisícovú ranu v podobe škody, s ktorou sa musíme vyrovnať. Veríme, že sa k náhrade škody dostaneme," uviedla Kristína. Majiteľka penziónu by uvítala, ak by existoval takzvaný blacklist, v ktorom by boli takýto problémoví hostia zapísaní a ubytovatelia by o nich vedeli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy