Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Záhadná rodinná tragédia: Policajti našli v byte dve telá
Zdielať na

Záhadná rodinná tragédia: Policajti našli v byte dve telá

HNÚŠŤA / Záchranné zložky boli vo štvrtok (27. apríla) privolané do mesta Hnúšťa na Sídlisko 1. mája. V jednom z bytov našli mŕtve telá 44-ročného muža a 64-ročnej ženy. Išlo o matku so synom. Jeho našli v kúpeľni, ju v spálni. Do rimavskosobotského okresu sa mali prisťahovať z Bratislavy, pred približne piatimi rokmi. Polícia prípad vyšetruje ako usmrtenie.

Jeho našli v kúpeľni, ju v spálni. Do rimavskosobotského okresu sa mali prisťahovať z Bratislavy, pred približne piatimi rokmi. Polícia prípad vyšetruje ako usmrtenie. Obe telá sa mali nachádzať v rozklade. Na mieste bola aj súdna lekárka z Košíc. V byte na siedmom poschodí bývala podľa susedov matka so svojím ťažko chorým synom. Keďže ich už niekoľko dní nevideli a nereagovali ani na klopanie, rozhodli sa kontaktovať políciu. 

"Sme rozmýšľali, že už dávno sme ich nevideli a chodili pravidelne do obchodu. Vídavali sme ich aj spolu na prechádzke," uviedla známa. Jeden zo susedov uviedol, že ich nevidel možno aj vyše mesiaca. Najskôr si mysleli, že niekde odcestovali, no keď dlhodobo nedvíhali ani telefóny, susedia už začali mať zlé podozrenie. Na miesto prišli okrem policajtov a záchranárov aj hasiči. Dvere totiž museli otvoriť násilím. 

"My, ako susedia, sme mali kľúče od bytu. Ale oni zdnuka mali ešte taký bezpečnostný navyše," vysvetlila suseda. Desivé tušenie susedov sa, žiaľ, potvrdilo. V byte našli dve mŕtve telá v čiastočnom rozklade. "Veľký šok. Absolútne sme to nečakali. Usporiadaná rodina a všetko v poriadku. Len ten syn mal veľmi veľké zdravotné problémy, takže mohlo sa tam čokoľvek udiať," reagovala. 

Ali, ako ho všetci volali, mal 44-rokov a mal už niekoľko rokov vážnu diagnózu. A hoci starostlivosť o neho bola fyzicky aj psychicky náročná a pani Eva bola veľmi vyčerpaná, podľa slov známej, svojho syna do žiadneho zariadenia umiestniť nechcela. "Privolaný lekár konštatoval smrť z nezistených príčin. Na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy