Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vyhrážal sa, že zabije syna: Sudca rozhodoval o vzatí muža do väzby
Zdielať na

Vyhrážal sa, že zabije syna: Sudca rozhodoval o vzatí muža do väzby

HUMENNÉ / Pred pár dňami sa na Zemplíne odohrala rukojemnícka dráma. Policajti v pondelok 24. apríla o prípade poskytli viac informácií. Pri zásahu museli dokonca využiť policajných vyjednávačov. Dvere bytu neotvorili ani hasiči, ani pracovník kľúčovej služby, ale na pomoc museli prísť príslušníci špeciálnej jednotky. Údajného agresora už obvinili a sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

Ku skutku došlo v jednom z panelákov v Humennom. Po zadržaní na mieste skončil muž na policajnom oddelení. Nasledoval výsluch a po ňom aj ďalšie procesné úkony. Podľa zdroja televízie JOJ sa údajný agresor zamkol v byte a nechcel otvoriť. Nebol tam ale sám. Zabitím sa vyhrážal žene a aj synovi a dokonca tvrdil, že ublíži i sebe. "Nebezpečnosť muža bola vystupňovaná aj tým, že mal nôž, ktorý dokonca žene priložil ku krku. Na miesto boli privolané všetky potrebné zložky, okrem iného aj policajní vyjednávači," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Dvere bytu napokon prekonali príslušníci zásahovej jednotky so špeciálnym príslušenstvom. Pre údajného agresora nasledovalo obvinenie z nebezpečného vyhrážania. Vyšetrovateľ v tomto prípade podal podnet na vzatie obvineného do väzby. Prokurátor sa s tým stotožnil. O mužovom osude tak rozhodoval sudca. Jeho pobyt na slobode je podľa súdu nebezpečný z dôvodu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať.

"Súd neprijal písomný sľub obvineného a zároveň nenahradil väzbu dohľadom probačným a mediačným úradníkom," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Muž skutok nekomentoval. Zo súdu putoval rovno za mreže väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy