Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Policajti zatkli nevestu skôr, než stihla povedať „áno“
Zdielať na

VIDEO: Policajti zatkli nevestu skôr, než stihla povedať „áno“

TREBIŠOV / Nie každý svadobný deň dopadne podľa predstáv novomanželov. O tom sa presvedčila aj nevesta v Trebišove, po ktorú si policajti prišli ešte skôr, než stihla povedať áno.

"Priamo na matričnom úrade v Trebišove zasahovala národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii v súčinnosti s cudzineckou políciou v rámci policajnej akcie s krycím názvom BRIDE," informovala polícia na sociálnej sieti. Išlo o svadobný obrad účelového manželstva medzi občanom Maroka, ktorý sa z dôvodu neplatnosti jeho víza mal zosobášiť so Slovenkou. Každá svadba s cudzincom podlieha dôkladnej previerke vo všetkých databázach. Polícia preto dostala dokumenty k sobášu z miestnej matriky vopred.

​Nevesta pochádza z jednej z rómskych osád v okrese Trebišov. Polícia zistila, že ide o dohodnutú svadbu za finančnú odmenu. "Páchateľ mal za manželstvo s ním sľúbiť odmenu vo výške 1 500 eur," uviedla polícia. Cudzinec si dokonca priplatil za sobáš mimo jej bydliska.

39-ročnému cudzincovi podvod so sobášom nevyšiel. Slovensko musí opustiť a zrejme sa tu už nikdy nevráti. "S osobou cudzinca z Maroka budú vykonané úkony smerujúce k administratívnemu vyhosteniu," uviedla polícia. Ešte horšie dopadla 26-ročná nevesta. Je stíhaná pre trestný čin prevádzačstva a čaká ju súdny proces. V prípade dokázania viny si nádejná nevesta môže za mrežami posedieť dva až osem rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy