Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rukojemnícka dráma: Zabarikádovaný v byte sa vyhrážal, že syna zabije
Zdielať na

Rukojemnícka dráma: Zabarikádovaný v byte sa vyhrážal, že syna zabije

HUMENNÉ / Dráma sa odohrala v jednom z bytov v Humennom. Po vyhrážkach smerom k manželke si údajný agresor urobil zo syna rukojemníka. Zabarikádoval sa v byte a údajne tvrdil, že ak žena privolá políciu, synovi ublíži. Bezpečnostné dvere bytu hasiči otvoriť nevedeli a technikovi z kľúčovej služby by to trvalo príliš dlho. Zasahovať museli príslušníci špeciálnej jednotky s pomocou baranidla.

Muž sa najprv vyhrážal manželke

Podľa zdroja televízie JOJ z prostredia paneláku to najskôr mali byť vyhrážky smerom k žene. Keď sa jej z bytu podarilo ujsť, údajný agresor, ktorý v byte zostal spolu so synom, si z neho urobil akéhosi rukojemníka – mal tvrdiť, že ak žena zavolá políciu, synovi ublíži. K udalosti došlo v paneláku na Mierovej ulici v Humennom. Na mieste museli zasahovať všetky záchranné zložky. 

Bezpečnostné dvere musela otvoriť špeciálna jednotka

Byt má bezpečnostné dvere, ktoré boli pripravení otvoriť hasiči aj pracovník kľúčovej služby. No vzhľadom na to, že nebolo jasné, či muž za dverami nemá zbraň, policajti rozhodli inak. Riešením bol zásah príslušníkov špeciálnej jednotky. Tí pomocou špeciálneho náradia dvere prekonali. Nik nevedel, čo sa medzitým v byte mohlo odohrať. "V súčasnosti sú v prípade vykonávané potrebné procesné úkony," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Syn ostal v opatere matky

Všetky potrebné ošetrenia záchranári urobili na mieste. Do nemocnice napokon nemuseli previezť nikoho. Muž napokon vyhrážky smerom k synovi nenaplnil a oboch našli v byte živých. "Zasahujúci záchranári 52-ročného syna ponechali na mieste v opatere matky a otca ošetrili na mieste s ľahšími poraneniami," informoval lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko.

Tu sa ale jeho pobyt na slobode skončil. Z miesta činu ho policajti odviedli s putami na rukách. Zatiaľ neuviedli, v akej veci vedú trestné stíhanie, a či muža z niečoho obvinili. "V prípade, ak to situácia dovolí, poskytneme viac informácií," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy