Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pri nákupnom centre nahlásili podozrivý kufor. Jeho zneškodnenie trvalo 7 hodín
Zdielať na

Pri nákupnom centre nahlásili podozrivý kufor. Jeho zneškodnenie trvalo 7 hodín

POPRAD / Podozrivý kufrík dnes zamestnal viaceré policajné a záchranné zložky. Bol položený pri parkovisku za obchodným centrom v Poprade. Okoloidúci si ho všimol okolo desiatej dopoludnia. Zneškodnenie kufra trvalo až do podvečerných hodín.

Celú akciu odštartoval náhodný okoloidúci, ktorý našiel na zemi kufor. Zavolal policajtov a tvrdil im, že je presvedčený o tom, že v ňom môže byť bomba. "Muž oznámil, že na Wolkerovej ulici v Poprade je kufor, ktorý je oznamovateľovi podozrivý. Polícia okamžite miesto zabezpečila, bude vykonaná bezpečnostná pyrotechnická prehliadka," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Kufrík zamestnal záchranné zložky na vyše sedem hodín. Nemohli nič podceniť. "Našou úlohou je byť súčinný spoločne s políciou a zdravotnou službou. Zabezpečujeme tu priestor z hľadiska protipožiarnej ochrany," informoval Vladimír Suržin, veliteľ zásahu, OR Hasičského a záchranného zboru Poprad.

Dopravu na parkovisko pred nákupným centrom polícia odklonila a jeho časť označila páskou. Pripravený bol aj špeciálny robot a všetci čakali na pyrotechnika. Ten dal pokyn, aby všetci opustili miesto. Vzdialiť sa museli aj záchranné zložky a cestu policajti úplne uzavreli. 

Po siedmich hodinách sa život v tejto časti mesta vrátil do normálu. Čo bolo v kufri sme sa nedozvedeli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy