Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dobýjal sa do bytu dôchodcom: Polícia po páchateľovi pátra
Zdielať na

Dobýjal sa do bytu dôchodcom: Polícia po páchateľovi pátra

HUMENNÉ / Muž, ktorý vtrhol do bytovky v Humennom a dobýjal sa do bytu dôchodcov, si stále užíva slobodu. Policajti čakajú na výsledky kriminalisticko-expertízneho skúmania. Odborníčky sme sa pýtali, ako je možné, že po agresívnych vyhrážkach sa páchateľ na miesto nevrátil, aby skutok dokonal.

Hrozivý zážitok majú stále pred očami. A to nielen poškodení, no aj pre ostatných obyvateľov bytovky to bol šok. Muž vykopol vchodové dvere bytovky a vykrikujúc meno majiteľov zamieril k dverám konkrétneho bytu, do ktorých agresívne kopal a búchal. "Ja som sa zobudila na ten hluk a videla som ho ísť. Človeku zostáva rozum stáť, že prečo sa toto deje," uviedla suseda Oxana. Policajti prípad vyšetrujú ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. Stále nie je jasné, kto sa agresívneho správania o štvrtej ráno dopustil.

Poškodená žena po prvých agresívnych prejavoch začala cez okno kričať o pomoc. Aj táto reakcia mohla páchateľa od ďalšieho konania odradiť. "Je veľmi pravdepodobné, že takýto páchateľ nemá pripravený scenár, čo robiť, keď sa dvere otvoria. Tiež, čo robiť, keď niekto začne kričať, keď ho začne naháňať alebo biť," vyjadrila sa psychiatrička Danica Caisová. Faktom je, že na miesto činu sa viac nevrátil, no na druhej strane totožnosť páchateľa zostáva neznáma. Na chodbe zostali stopy krvi. "V predmetnej trestnej veci prebieha expertízne skúmanie, na základe výsledkov z neho bude rozhodnuté o ďalšom postupe v tomto prípade," dodala hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. "Vyzerá to tak, že to konanie bolo viac-menej živelné. Možno tá smelosť bola podporená alkoholom, ktorý požil, prípadne v kombinácii s psychoaktívnymi látkami," vysvetlila Caisová. "Doposiaľ vo veci nebolo vznesené obvinenie žiadnej osobe," uviedla hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy